Lajmet E fundit

Ja Se Si Përdorni Kete Frut Për Të Forcuar Shëndetin E Zemrës Dhe Trurit..!? Mos E Humbisni..!?

Ja se si përdorni kete frut për të forcuar shëndetin e zemrës dhe trurit..!? Mos e Humbisni..!?
Kaça është fryt i pasur me antioksidantë dhe gjithmonë i vlerësuar si simbol i shëndetit, i pjellorisë dhe i jetës së përjetshme. Lëngu, farat dhe vaji kaçave janë jashtëzakonisht popullor.

Shumë studime kanë vërtetuar se bëhet fjalë për një nga frutat më shërues në botë, për shkak të ndikimit pozitiv mbi sistemin kardiovaskular, nervor dhe kockor.
Është treguar se edhe doza ditore e ekstraktit të kaçës, nga i cili zakonisht konsumojmë çaj ose marmelatë, mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut dhe niveleve të kolesterolit. Shkencëtarët besojnë se ato mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës tek personat me mbipeshë deri në 17%.

Frutat e kuq përveç vitaminës C, gjithashtu janë të pasura me vitaminë P, B12, B2, B1, K, A, si dhe karoten të cilët stimulojnë rezistencën natyrore të organizmit.

Sipas hulumtimit të mjekëve, punicalaginet e kaçës, të cilat janë burimi kryesor i efektit antioksidues, e përmirësojnë shëndetin e zemrës dhe enëve të gjakut. Për të rritur imunitetin dhe për të parandaluar çrregullimet shëndetësore, ekspertët rekomandojnë konsumimin e lëngut të freskët të shtrydhur të kaçave çdo ditë.