Lajmet E fundit

Plani për lik.uidimin e Marin Memës nga serbët pasi bëri dokumentarin e famshëm edhe në gjuhën angleze

Dokumentari i gazetarit shqiptar Marin Mema dhe historianit Florent Hasani, “Mash.trimi serb me objektet e kultit të kris.hterë në Kosovë” ka ng.jallur re.agime të shumta në Serbi.

Politikanë, historianë, gazetarë e opinionistë të ndryshëm në Serbi kanë re.aguar ashpër duke e qua.jtur “prop.agandë” dokumentarin e Marin Memës. Gazetari i njohur në një intervistë për emisionin “Pasdite” në RTV Dukagjini ka thënë se dokumentari i tij flet për objektet e kultit që ndodhen në Kosovë e që sot janë uzu.rpuar nga serbët.
“Dihet se ato objekte e kanë gje.nezën e tyre u përkasin shqiptarëve. Këtë e thonë edhe dokumentet e shumta edhe të autorëve të huaj”, tha ai, përcjell Telegrafi. Mema thotë se sllavët kanë ar.ritur të man.ipulojnë gjërat dhe këto objekte sot para opinionit ndërkombëtarë i konsiderojnë si të tyre.

Autori i emisionit “Gjurmë Shqiptare” thotë se dokumentari në fjalë u dh.emb serbëve pasi ai është ndërtuar mbi dëshmitë e historianëve të respektuar dhe dokumenteve të pakontestuara.
“Ne po tregojmë të vërtetën. Këto janë të dhëna të vërteta dhe gjithkush nëse hulu.mton e sheh të vërtetën. Dokumentet thonë se Patriarkana e Pejës, Manastiri i Deçanit apo Manastiri i Graçanicës kanë rrënjë iliro-arbërore dhe janë ndërtuar 800 vite para se sllavët të pranonin kris.hterimin”.

Mema thotë se për sllavët është më e vështirë që dokumentari u bë edhe me titra në gjuhën angleze. “Sllavët janë mësuar ta bëjnë historinë ashtu siç duan. Kjo është arsyeja pse ata kanë rea.guar aq masi.visht”.
Mema thotë se për f.at të ke.q nuk ka pasur rea.gime nga institucionet shqiptare në Kosovë apo Shqipëri pas reag.imeve ma.sive nga pala serbe.