Lajmet E fundit

Çudira nga bota: Në këtë shpellë jetojnë mbi 300 njerëz, ka shtëpi, ferma, madje edhe një SHKOLLË brenda saj, shikojeni! (FOTO)

Në një shpellë të provincës kineze Guizhou, në të cilën nuk ka rrugë, i gjithë fshati jeton i organizuar në mënyrë që jeta e të gjithë komunitetit të zhvillohet në errësirën e shpellës.
Ky fshat është i vendosur në 1,800 metra mbi nivelin e detit, dhe mund të arrihet vetëm me një orë ecje, gjë që e bën të vështirë për banorët për të përmbushur nevojat e tyre themelore.

Kishte një shkollë në shpellë, por qeveria kineze e mbylli atë në vitin 2008, duke njoftuar se “Kina nuk është një vend i njerëzve të shpellave”. Nga rruga, kishte 186 studentë në atë shkollë dhe në atë shpellë, dhe madje kishte një fushë basketbolli.
Së bashku me vendasit që i quajnë ata njerëzit e fundit që jetojnë në shpellë, kafshët shtëpiake të tyre si lopët, pulat dhe kafshët shtëpiake gjithashtu jetojnë nën një qemer guri gëlqeror.

Pasi historia u shfaq në media, turistët u interesuan për këtë vend, si dhe Qeverinë. Vendasve iu dha një udhëtim në fshat dhe studentët u transferuan në një shkollë me konvikt. Ata vizitojnë familjet e tyre gjatë fundjavave ose festave. Vlerësohet se rreth 100 njerëz ende jetojnë në shpellë. SHIKO FOTOT MË POSHTË: