Lajmet E fundit

Mënyrat Natyrale Si Të Luftonii Infeksioneet Urinaree Brenda 24 Orëve, Pa Marrë Asnjë Antibiotiik

Mënyrat natyrale si të luftonii infeksioneet urinaree brenda 24 orëve, pa marrë asnjë antibiotiik

Një infeksiion i traktit uriinar ndodh kur bakttereet arrijnë të hyjnë këtë trakt e të shumohen, aq sa gjendja të degradojë në një infekksiion. Mjekët dhe studiuesit pajtohen se baktterii E.

colii zakonisht shkakton infekksionne të traktit uriinar, llojet e caktuara të metodave mbrojtëse, menopauuzën dhe një sistem imunitar i dobët mund të konsiderohen si nxitës së infekksioneeve uriinare.

Për fat të kkeq, pavarësisht metodave të shumta natyrale për të trajtuar infekksioneet e kësaj natyre ende antiibiotiiku shihet si kura kryesore. Megjithatë para se të dëndeni në iilaçe, provoni metodat e mëpposhttme të vërtetuara se janë mjaft efektive në lufttën kunndër bakktereeve të dëmmshmee.

1. Pini shumë lëngje
Një studim i vitit 2013 zbuloi se dehidratimi dhe konsumi i ulët i lëngjeve mund të jetë një faktor rreeziiku në zhvillimin e infekksioneeve të traktit uriinar.
2. Qëndroni të pastër dhe të thatë

Bakktereet lulëzojnë në një mjedis me lagështi. Sigurohuni që të brendshmeet t’i keni gjithnjë të pastra dhe të thata. Ndërrohuni pas aktivitetit fizik dhe vishni mbathje pambuku në rastet kur keni kruaajtjee apo ndjeni se diçka nuk shkon mirë “aty pposhttë”. Të brendshmeet e lirshme dhe te pambukta lejojnë ajrimin e lëkurës dhe mbajtjen e zonës së thatë e jo të djersitur. Xhinset e ngushtë ose materiale të tilla si najlonii mund të kapin lagështi dhe të lejojnë bakttereet të shumohen.
3. Konsumi i probiotiikëve

Nëse jeni duke pyetur veten se si të shpëtonii nga një infekksiion i traktit uriinar brenda 24 orë, atëherë probiiotikët janë çelësi. Bakktereet e mira e të dobishme ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar dhe rikthimin e ekuilibrit natyror të bakktereeve në këtë zonë. Provoni kefirin, kosin dhe lakrat turshi.
4. Provoni lëngun e boronicës

Lëngu i boronicës përdoret shpesh si një iilaç natyral për infeksiioneet uriinare. Antiioksidanntët dhe enziimaat e gjendura në këtë frut me shumë vlera, parandalojnë dhe vraasiin bakktereet që shumohen në fshiikëzën e uriinës.
5. Hudhra

Një tjetër iilaç kunndër infekksioneeve është hudhra. Hudhra përmban aliicin, e njohur për vetinë e saj të fuqiishme antimiikrobiike. Në mënyrë të veçantë, alliicin ka treguar të shfaqë aktivitet antiibaktterial kundër një gamë të gjerë të bakktereeve, duke përfshirë E. colii dhe candiidaa.

6. Vitamina C mund të luajë një rol në trajtimin e infekksioneeve të traktit uriinar gjatë shtatëzanisë. Si? Vitamina C ka aftësinë për të bërë uriinën më aciidee, gjë që pengon rritjen e E. colii dhe rrit sistemin imunitar.