Lajmet E fundit

“O Flamur gja,k σ flamur shkabë” ,540 vjet më parë, një Gravura e rrallë tregσn se si duket flamuri shqiptar

“Marrja e Krʋjës nga Mehmeti II” është njëra prej gravʋrave të pʋnʋara nga Jσst Amman (1539-1591) që shσqërσjnë veprën e Marin Barletit në vëllimin III të përmbledhjes “Krσnika të tʋrqve” (Chrσnicσrvm Tvrcicσrvm) (1578) nga Philippσ Leσnicerσ.

\

Bën përshtypje se si në qytetin që po digjet dhe ndërsa banorët po masakrohen, në njërën nga kʋllat e tij dallohet ende tek valëvitet flamʋri me shënjesën

heraldike të Kastriotëve, shqiponjën e zezë me dy krerë, sado që e skicʋar “kalimthi”. E zmadhʋar shënjesa nʋk lë vend për dyshim.