Lajmet E fundit

Del dokumenti nga viti 1920 / Shqipëria kërkonte farë has.hashi qysh në atë kohë nga Greqia

Në qershor në Shqipëri u rikthye në vëmendje debati për legalizimin e kanabisit për arsye mjekësore. Historiani Hasan Bello shprehet se debati për legalizimin e kult.ivimit të hasha.shit në Shqipëri, duket sikur është një problem bashkëkohor dhe nuk ka aspak lidhje me të kaluarën e shtetit shqiptar. Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

Në fakt, thotë më tej ai, kul.tivimi i hash.ashit për arsye farmaceutike, me qëllim ekspo.rtimin e tij në vendet e zhvilluara të Europës, “ka nisur që në fillim të viteve 20-të”.

Nga dokumenti i mësipërm do të mësoni se ministri i Bujqësisë, që në vitin 1924 udhëzonte përfaqësuesin shqiptar në Athinë të interesohej për çmimin e fa.rës së hash.ashit. Kjo me qëllim që vitin e ardhshëm të blihej një sasi për tu mbjellë. “Tradita vazhdon, por tashmë jo nga shteti, por nga individi…” – thotë ai.