Lajmet E fundit

Po T’i Keni Këto Objekte Në Shtëpi Duhet T’i Hidhni Menjëherë/ Nuk E Keni Idenë C’po I Bëni Vetes

Po t’i keni këto objekte në shtëpi duhet t’i hidhni menjëherë/ Nuk e keni idenë c’po i bëni vetes

Secili prej nesh e di: të kemi një mjedis të shëndetshëm në shtëpi, duhet të respektojmë rregullat bazë të higjienës. Pastërtia dhe rendi janë padyshim faktorë shumë të rëndësishëm.

Papastërtia dhe pluhuri në masë të madhe zvogëlojnë cilësinë e ajrit në dhomë. Papastërtitë mund të përbëhen nga kërpudhat, lëkura e vd ekur, poleni e luleve, rëra, mbetjet e ushqimit ose madje edhe grimcat plastike ose metalike.

Në këtë mënyrë, higjiena shtëpiake mund të shkaktojë alergji, astma, sëmundje on kologjike, së mundje të lëkurës, çrr egullime të gjumit dhe madje çrr egullime në zhvillimin intelektual të fëmijëve.
Këto janë 3 objektet që keni në shtëpi dhe janë rre zik për shëndetin nëse nuk zbatohen rregullat e higjienës:

Furçë dhëmbësh- Ky produkt personal i higjienës merr shumë baktere dhe kjo ndoshta do të dëmtojë shëndetin e dh ëmbëve tuaj. Për të parandaluar shfaqjen e sëmundjeve dentare, ndërroni furçën e dhëmbëve çdo 3 muaj, por edhe pas shërimit të gripit, herpesit etj.

Jastëku- Sidomos materiali prej të cilit është bërë. Me kalimin e kohës bëhet një mbartës i mikroorganizmave patogjene, shkruan ShkodraNews. Edhe nëse e lani rregullisht jastëkun tuaj, ai është ende një objekt i rrezikshëm për shëndetin tuaj, prandaj ne ju rekomandojmë që ta ndryshoni atë çdo 3 vjet.