Lajmet E fundit

Shqipëria do bëhet DUBAI / “Shell” bën zbulimin historik dhe të veçantë në Përmet

Disa furra parahistorike që kanë shërbyer për pjekjen e qeramikës janë zbuluar në afërsi të qytetit të Përmetit. Zbulimi është bërë gjatë punimeve të kompanisë amerikane “Shell”, e cila ka fituar të drejtën për kërkimin e vendburimeve të naftës në këtë zonë.

Arkitekti Artan Shkreli thotë se furrat i përkasin periudhës parahistorike dhe asaj të bronxit të vonë.
“Z B U L I M I . – . P Ë R M E T I . P R E H I S T O R I K del në dritën e shek XXI, kulturë e periudhe parahistorike dhe asaj të bronxit të vonë, në afërsi të Përmetit (Premëtit); konkretisht një seri furrash pjekjeje për qeramikë; dëshmi e një aktiviteti të përparuar ekonomik në zonë.

Kjo gjetje, bërë në kuadrin e surveyt për punimet e Shell-it, i jep një dinamikë historike të veçantë trevës së Përmetit, qytetërimet e së cilës kanë ndjekur njëra-tjetrën thuajse pa shkëputje. (fotot falë J. Cullanit)”, njofton Shkreli.