Lajmet E fundit

Çpo ndodh me burrështetasit / Edhe Edi Rama ‘Non Grata’ Nga SHBA?

Lëvizja Socialiste për Integrim ka reaguar sot permes nenkryetarit te saj Petrit Vasili dhe ben nje deklarate te forte per kryeministrin.“Edi Rama ” non grata” me ligjin dhe demokracine, ja faktet!”, tha ai.

REAGIMI I PLOTE

Edi Rama i bazuar mbi strategjine ma s h true se qe: “thashethemet per kundershtaret t’i ktheje ne fakte, dhe fakte per vete t’i ktheje ne thashetheme” kujton se mund t’ja hedhe e te shpetoje perpara fakteve qe u lerasin.

Eshte detyre pa kthim te mos harrojme asgje nga dh u n a e pashembullt ndaj demokracise dhe ligjit, qe Edi Rama ka ushtruar gjate gjithe ketyre viteve dhe qe e kane ka tandisur Shqiperine ne kete gjendje m iz er abël ku eshte sot.

Konkretisht:

1.Edi Rama eshte paditur ne prokurori per shk a t er rimin e zgjedhjeve te vitit 2017 kur i beri thirrje policise te hidhte uniformat dhe te bente vota per rilindjen.
2.Edi Rama eshte paditur per pre si onin ndaj oficerit te policise Emiljano Nuhu denoncimet e te cilit ndaj rilindjes dhe njerezve te saj u vertetuan te gjitha, ndaj ai jeton ne azil politik jashte Shqiperise.
3.Edi Rama k e r c e noi publikisht oficerin e policise Dritan Zagani per informacionet 100% te verteta per bad erdine e d r o ges ne Shqiperi ndaj ai jeton ne azil politik jashte Shqiperise.
4.Edi Rama i dha mbrojtje politike Saimir Tahirit duke hedhur poshte ne parlament kerkesen e prokurorise per a rr es timin e tij.

5.Edi Rama rezultoi nga pergjimet e prokurorise personalisht i perfshire ne dosjen 184 te Dibres ku te gjithe degjuan me veshet e tyre ate vete si autor te m a s a k res zgjedhore te Dibres te vitit 2016.
6.Edi Rama i dha mbrojtje publike dhe poste perfaqesimi te gjithe ministrave deputeteve e drejtoreve te perfshire ne Dosjen 184.
7.Edi Rama i ka dhene mbeshtetje te hapur publike si dhe rol politik Vangjush Dakos pas vendimit te SHBA ndaj tij.
8.Edi Rama zgjodhi Prokurorin e Pergjithshem me 69 vota duke shqyer reformen e sapomiratuar ne drejtesi.
9.Edi Rama i ka dhene mbrojtje publike dhe i ka bere p re s ion publik drejtesise per cdo minister dhe zyrtar te larte te ak u z uar per korrupsion per tendera, kon ce sione dhe gjithfare procedurash me shkelje flagrante ligjore.

10.Retorika e Edi Rames ka qene dh u n e dhe pr e s i on i hapur ndaj drejtesise dhe publikut per cdo rast a k u ze ndaj tij, familjareve dhe bashkepuntoreve te tij.
11.Edi Rama me firmen e tij mbushi parlamentin me deputete dhe pushtetin lokal me kryetare bashkie me rekorde kr im i na l e.
12.Edi Rama shk a t rroi, manipuloi dhe kr i m inalizoi te gjitha zgjedhjet e administruara prej tij qofte ne mask ara de n e zgjedhjeve te vitit 2017, votimet moniste ne 2019 dhe m s a kren e fundit ne 25 prill 2021.
13.Europa i kerkoi te heqe ligjin e sh pi fjes kunder medias, por Edi Rama beri krejtesisht te kunderten, ne menyren me antidemokratike per te d h u n uar lirine e shprehjes.

14.Europa i kerkoi te mos e prishte Teatrin dhe Edi Rama beri te kunderten me Vendimin e qeverise, qe drejton ai e prishi Teatrin ne kulmin e pandemise.
15.Europa i kerkoi te ndalej marreveshja me Emiratet e Bashkuara per portin e Durresit pasi d h u n ohej ne menyre flagrante Marreveshja e Stabilizim Asocimit ndersa Edi Rama vazhdoi pa u ndalur kunder kerkeses se Europes.
16.Europa i ka kerkuar ndaljen e menjehershme te veprimeve e retorikes lidhur me ceshtjen e kufijve Kosove Serbi si nje moment kritik destabilizimi me pasoja te renda.