Lajmet E fundit

“Ore pi.janec i ngor.dhur” / Qytetarët “ma.sakr.ojnë” Metën

Presidenti Ilir Meta është shfaqur në rrjete sociale, disa orë më parë, i qetë dhe u buzëqeshur,d uke njoftuar se ishte i gatshëm për të nisur javën me energji të reja. “Pas 20 kilometra ecje sportive në perëndim të diellit. Një mbrëmje relaksuese për të gjithë, për të nisur nesër javën me energji të reja”, shkruan Meta në rrjetin e tij social.

Por, qetësinë dhe buzëqeshjen e tij e kanë trazuar qytetarët, të cilët e ndjekin në rrjetet sociale. Qytetarët i janë përveshur Presidentit, duke i kujtuar bu.rgun.

“Hajde se janë të fundit, pastaj doli bësh në qeli e do të numërosh me hapa qe.linë tënde, por ty ta kanë bërë në Spaç… Edhe ti je non-grata në Amerikë, o kr.iminel… Të duhen ca energji para bur.gut të Lezhës”. Këto janë disa nga komentet, e qytetarëve për Presidentin Meta.

Edhe në një tjetër postim të Presidentit, në lidhje me takimin e me përfaqësuesit e vendeve të “Grupi C5, nuk ka munguar reagimi me to.ne të ash.pra i qytetarëve. “Kënaqësi të takohesha me përfaqësuesit e vendeve të “Grupi C5” të kryesuar nga Ministri i Jashtëm i Sllovenisë, z.Anze Logar, që do të kryesojë Presidencën e radhës së Bashkimit Europian, që nga korriku 2021”, ka njoftuar Meta, një ditë më parë.

Qytetarët i kërkojnë Presidentit që të bëjë gati valixhet dhe të lajpë llogari për korr.upsionin dhe për bëmat ku lakohet se Meta është përfshirë.

“Ti bëj gati valixhet dhe jep llogari para dr.ejtësisë. para gjithë shqiptarëve për kor.rup.sion pasiv, vje.dhjen e flo.ririt, vra.sje e shumë të tjera…. Modeli më i ke.q i politikanit dhe titullarit të këtij vendi, je ti President mavria. Copa e pi.jan.ecit. Hajde se të pre.sin sk.elarët, të pini në kaf.enet e lagjes”, komentojnë qytetarët.

Kujtojmë se Presidenti Meta, po h.etohet nga Komisionit Posaçëm Parlamentar, në lidhje me deklaratat e tij, para, përgjatë dhe pas fushatës. Ishte mazh.oranca që kërkoi një he.tim të tillë me argu.mentin se Meta ka nxitur dh.unë dhe kon.flikt, duke bërë th.irrje për të mprehur ko.sa e sf.urqe. Sipas të njëjtëve, Meta ka shkelur Kushtetutën por nuk përjashtohet mundësia të ketë kr.yer edhe ve.për penale.

Komisioni h.etimor, është në punë e sipër dhe deri me 24 Maj, do të dalë me epilog për Presidentin./CNA.al