Lajmet E fundit

Në sa ora ju del gjumi natën tregon për atë se nga çfarë sëm.undje vuani momentalisht

Ju ka ndodhur të zgjoheni për disa net rresht në të njëjtën orë? Mund të duket rastësi, por mjek.ësia tradicionale kineze (TCM) mund të ketë një shpjegim dhe një zgjidhje për ju.

Çdo or.gan ka orën e tij biol.ogjike, ndaj ekziston dhe një kohë optimale për çdo aktivitet. Disa org.ane bëjnë punën më të madhe gjatë natës dhe arsyeja pse zgjoheni gjithmonë në të njëjtën orë mund të jetë sim.ptomë e një pro.blemi shën.detësor, ndaj mos e neglizhoni.

Gjatë fazave të para të gjumit, sis.temi end.okrin ribalancohet, ndërkohë që enët e gj.akut bëhen më aktive. Kjo do të thotë se çdo p.roblem shën.detësor i lidhur me sistemin im.unitar, tir.oiden, gjë.ndrat vesh.kore ose meta.bolizmin mund t’ju mbajnë zgjuar. Vësht.irësia për të fjetur në këtë orë mund të jetë gjithashtu shenjë e st.resit ose an.kthit gjatë ditës.
Për të përmirësuar kualitetin e gjumit në këtë fazë, mund të praktikoni meditimin, jogën ose ushtrimet relaksuese.
23:00-01:00 — Gurët në tëmth

Tëmthi prodhon një lëng i quajtur bile, që nevojitet për tretjen dhe absorbimin e të gjitha yndyrave që konsumojmë gjatë ditë. Zgjimi në këtë orë të natës mund të paralajmërojë për gurë në tëmth ose se duhet të ulni konsumin e yndyrave e të konsumoni ato të shëndetshme.

01:00-03:00 —Mëlçia
Gjatë kësaj kohe, trupi pastrohet vetë, duke hequr mbetjet nga gjaku dhe indet e tjera, prandaj zgjimi në këtë orë mund të tregojë për nivele të larta të toks.inave në trup, që duhet të përp.unohen nga mëlçia. Që ky organ të funksionojë siç duhet, pini më shumë ujë dhe kufizoni alk.oolin dhe kaf.einën.

03:00-05:00 — Mushkëritë
Mushkëritë janë or.ganet e para që fillojnë të mbu.shen me oks.igjen duke e transportuar atë në sisteme të tjera për t’u përgatitur për një ditë të re. Nëse zgjoheni rreth orës 3:00 deri 5:00 të mëngjesit dhe keni simp.toma të tilla si kollë, tes.htima ose bllokim të hu.ndëve, paralajmërojnë për probleme shëndetësore si ft.ohja ose gr.ipi ose një dietë e va.rfër.

05:00-07:00 —Zo.rra e trashë
Gjatë këtyre orëve të mëngjesit, energjia është e përqendruar më shumë në zo.rrën e trashë për të pastruar mbe.tjet nga tr.upi. Nëse keni ndonjë çrr.egullim në këtë or.gan, mund të përjetoni kap.sllëk, shtim në pe.shë ose plakje të parakohshme. Që zorra e tra.shë të funksionojë siç duhet dhe për të rregulluar cik.lin e gjumit, duhet të tendosni muskujt, të pini shumë ujë ose të shkoni në tu.alet pasi të zgjoheni.