Lajmet E fundit

Dhjetë muzikantët më të pasur në botë për vitin 2021

Cilët janë muzikantët më të pasur në botë 2021?

Është e vështirë të kuptosh numrin e grupeve dhe këngëtarëve në botë; të gjithë aspirojnë të jenë gjëja tjetër e mrekullueshme. Performuesit e hip-hop-it janë të njohur për mburrjen për pasuritë e tyre të mëdha, duke lënë të kuptohet se ka shumë para për të bërë në këtë punë. Pavarësisht nga numri i madh i artistëve muzikorë, vetëm disa të përzgjedhur janë në gjendje të arrijnë dhe të ndikojnë te njerëzit në mbarë botën. Edhe më pak mund të gjenerojnë miliona nga performancat e tyre të drejtpërdrejta dhe nga shitjet e albumeve dhe të këngëve, shkruan Nubia Magazine.

Në numrin e kësaj jave, ne ju prezantojmë me një listë të përmbledhur siç duhet të muzikantëve më të pasur në botë që nga viti 2021. Siç mund ta shohim, përdoruesit e rrjetit shpesh bëjnë pyetjen dhe këtu kemi përdorur raporte të konfirmuara financiare për këta artistë kohët e fundit për të renditur 10 artistët më të pasur të muzikës në botë 2021, bazuar në raportet nga: Forbes, Bloomberg, Business Insider, Billboard dhe CNN
Lista e artistëve më të pasur të muzikës në botë 2021:

1. Kanye West – 6.6 miliardë dollarë (5.8 miliardë euro)

(Forbes: 1.8 miliardë dollarë)
Kanye West është një producent, reper, stilist dhe sipërmarrës nga Shtetet e Bashkuara. Pasuria neto e Kanye West është 6.6 miliardë dollarë që nga ky shkrim. Ai është një nga tre njerëzit me ngjyrë më të pasur në historinë amerikane.

Vitet e fundit, ai e ka zhvendosur fokusin e tij nga muzika në biznes. West ka grumbulluar një pasuri të konsiderueshme si rezultat i bashkëpunimit të tij me “Yeezy/Adidas”. “Yeezy” zotëron 100 për qind të biznesit të tij të modës, megjithatë ai merr një honorar nga shitjet prej më shumë se 1.5 miliard dollarësh çdo vit. “Yeezy” është një markë prej 4-5 miliardë dollarësh, sipas vlerësimeve të shumta të bankave private. Sipas një vlerësimi të UBS nga marsi 2021, “Yeezy” shton 3-4 miliardë dollarë në pasurinë neto të Kanyet. Sipas të njëjtit burim, kontrata e Kanye West me The Gap do të rrisë vlerën e tij neto me një miliard dollarë.
Sido që ta shikoni, pavarësisht nëse është vlerësimi i Forbes prej 1.8 miliardë ose një vlerësim total prej 6.6 miliardë, West mbetet muzikanti më i pasur në botë dhe më i pasuri në historinë e muzikës.
2. Rihanna – 1.7 miliard (1.5 miliard euro)

Pasuria neto e vlerësuar e Rihanna është 1.7 miliard dollarë, sipas Forbes. Shumica e të ardhurave të saj rrjedhin nga vlera e biznesit të saj jashtëzakonisht të suksesshëm “Fenty Beauty”, të cilin ajo e themeloi në vitin 2017 dhe aktualisht zotëron 50 për qind të aksioneve. Sipas gazetës financiare, “Fenty Beauty”, e cila vlerësohet të paktën 2.8 miliardë dollarë, kontribuon në 1.4 miliard dollarë nga pasuria prej 1.7 miliard dollarësh e artistes. Pjesa tjetër e parave të Rihannës vjen nga investimi i saj prej 270 milionë dollarësh në “Savage x Fenty”, linja e të brendshmeve dhe fitimet e saj si një artiste dhe aktore e suksesshme.
3. JAY Z – 1.4 miliard dollarë (1.2 miliard euro)