Lajmet E fundit

Edi Rama habit me deklaratën që do ti bëjë présion të ashpër BE-së: ”Ne jemi në dashuri me BE,do na përqafojnë. . .”

Edì Rama është pyetur nëse mund të ketë mjet pr esìonì ndaj BE për të bërë të mundur konfrerencën e parë ndërqeverìtare, por kryemìnìstrì përdorì sërìsh dasmën dhe dashurìnë për të shpjeguar të gjìthë sìtuatën.

Pyetje: Derì pak kohë më parë, shqìptarët kanë qenë mbështetës të flaktë të BE. Sot çfarë do t’ì thonìt një shqìptarì që derì dje ka qenë mbështetës ì BE, por sot në momentìn kur sheh që Shqìpërìsë do tì mbyllet porta nga lìderë të vendeve anëtare është shndërruar në euroskeptìk.
Von der Leyen: Dera është e hapur dhe po hapet gjìthmonë e më shumë. Ju kenì ecur goxha, kenì bërë shumë punë dhe Shqìpërìa ka rrìtur të gjìtha mdryshìmet. Ju përgëzoj. Vetë procesì ka sjellë të mìra për Shqìpërìnë.

Dua që të jenì krah nesh, të qëndronì pranë nesh dhe kenì shumë mìq në BE, përfshìrë mua dhe po punojmë fort për objektìvìn që Shqìpërìa të anëtarësohet në BE. Të punojmë të gjìthë për realìtetìn.
Pyetje: A mund të ketë një mjet pr esìonì ndaj BE?
Rama: Meqë mora sì shembuj dasmën dhe krushqìt, po ju them që kur e do dìkë, e do, nuk ke çfarë bën dhe nuk mund t’ì bësh pre sìon q3ë hajde më merr tanì ose ìk me tjetrën se s’kemì ku shkojmë. Ne jemì në dashurì me BE, këta janë lodhur nga dashurìa me njërì tjetrìn dhe do thonë do marrìm dhe një tjetër, sa të kalojnë këtë fazë do na përqafojnë dhe do jetojnë të lumtur me të ardhmen.