Lajmet E fundit

Uaa Si ka mundur /Ja ç’punë kishte Eli Fara para se të bëhej këngëtare

Këngëtarja e hiteve ‘Vetëm sonte’, ‘Romale’ etj., Eli Fara, ishte e ftuar në mënyrë të tillë pasdite në emisionin “Rudina”, një fanse kurioze dhe pyetje përmes emisionit në ç’profesion do të ndiqte nëse nuk do të bëje këngëtar.

Eli ka rrëfyer për publikun se në fakt mund të bëhet shumë shpejt automatikisht, por kujton me mall eksperiencën e saj si mësuese, duke përfunduar të liceut artistik.

“Unë mund të isha bërë shumë automatikisht. Pasi kam mbaruar shkollën unë kam punuar si mësimdhënës e ciklit të ulët. Mbarova liceun artistik “Tefta Tashko Koço” dhe kisha e duhur për ushtrinë profesionin e mësimeve. Më shumë në një fshat shumë larg, kur bëj rreth 30 minuta me autobus dhe 1 orë në 30 minuta në këmbë çdo ditë. Më pëlqen ai profesion dhe i kujtoj me dashuri ato momente. Kisha 36 nxënës vitin e parë që kam punuar me klasën e tretë. Ndërkohë që punoja, bëj edhe shkollën e lartë me korrespondencë. Ka shumë ish-nxënës që shkruajnë tani, janë rritur, janë martuar. Unë isha aktivizuar në atë kohë edhe me aktivitete në qytetin e Korçës dhe pas vitit ’90 dhe shkuputa nga mësimet. Kur kam kënduar këngën “Me 25 gërsheta” kam qenë edhe mësuese, fitova çmimin e parë me atë këngë. Ishte një atmosferë e papërshkrueshme. ”-