Lajmet E fundit

Foto/ Ditëlindja e Mbretit Zog I u filmua nga ekipi i ‘Fox News’

SHQIPËRI– Në tetor të vitit 1929 shoqëria kinematografike ‘Fox News’ dërgoi në Shqipëri një ekip për të filmuar festimet për ditëlindjen e Mbretit Zog I dhe fjalimin e tij. Ky filmim është i pari i bërë me zë në Shqipëri.

Flitet gjithashtu, se ekipi i Fox News, udhëtoi nëpër Shqipëri, por materialet e tyre nuk u publikuan kurrë dhe ende nuk dihet nëse ekzistojne dhe ku mund të gjenden. Në foto shihet ekipi i Fox News gjatë xhirimeve, të shoqëruar nga autoritete të kohës në Shqipëri, së bashku me gazetarin Nebil Çika.