Lajmet E fundit

Se keni ditur asnjëherë këtë gjë/ A lageni më shumë duke hecur apo vrapuar në shi. Si mendoni / Ja përgjigja e saktë

Një mik i imi i ngushtë, dhe unë në fakt kreva një test për këtë. Ne vendosëm një fletë kartoni mbi kokën tonë dhe një para nesh. Ecëm mbi një hapësirë ​​10 metra, ishte një shi i lehtë, kështu që ne do të ishim në gjendje të numëronim numrin e pikave që god.isnin në kartonin mbi kokë.
Sasia e pikave të shiut nga e cila do të god.iteni (në kushte boshe, zona ku secili person ecën është po aq e dendur sa bie shi) është saktësisht e njëjtë nëse vraponi ose ecni, për aq kohë sa shiu është i njëjtë.

Arsyeja për faktin që ju god.iteni nga afërsisht e njëjta sasi, është sepse kur vr.aponi, god.iteni nga lart me më pak pika shiu, megjithatë, me rritjen e shpejtësisë tuaj përpara, ju go.disni gjithnjë e më shumë pika shiu kokë më kokë. Përderisa koha në shi për të dy njerëzit është e njëjtë, ju duhet të merrni një numër afërsisht të barabartë të pikave të shiut. Sidoqoftë, një person që vr.apon në një distance me 100m në krahasim me një person që ecën në 100m do të god.itet nga shumë më pak shi, për shkak të kohës që duhet për të udhëtuar në të njëjtën distancë.

Pra, si një përgjigje e drejtpërdrejtë në pyetjen tuaj, Po ju do të go.diteni me më pak pika shiu nëse vraponi (duke pasur parasysh se duhet të ketë një ndryshim të rëndësishëm në shpejtësi ose ndryshim (për të ndryshuar kohën) sesa nëse keni ecur.