Lajmet E fundit

Dëshmi Nga Prifti Arbëresh: Në Greqi Ka Rreth 900 Katunde Shqiptare/ Traditat Shqiptare Ruhen Me Shekuj

Arbreshët janë një fenomen dhe një popull krejt i veçantë në historinë njerëzore.
Ruajtja e traditës shqiptare për shekuj me radhë është diçka që ka mahnitur të gjithë studiuesit dhe historianët që kanë njohur këtë popull.

Këtë e pohon edhe mysafiri special i Zonës B, Antonio Belushi, një abresh, prift ortodoks dhe studiues i shtrirjes shqiptare dhe gjenezës së saj.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte per te ndjekur videon ↓↓ artikulli vazhdon..

82 vjeçari ishte i ftuar edhe në inaugurimin e Hashim Thaçit President. Prifti arbëresh ka pohuar se në Greqi ka 900 katunde shqiptare. Këtë e bazon në një studim që e ka bërë vetë ai.