Lajmet E fundit

Djalin e la para 10 vitesh te familja rome dhe iku, flet shqiptarja nga Gjermania: Mua më kapën me zor 5 burra, nuk kisha ku e mbaja….

Esmeralda Kamena është nëna biologjike e djalit që e la te çifti rom, Elvira dhe Elez Dungaj në vitin 2010 ka rrëfyer sot për ‘Shqipëria live’ historinë e saj të tr ishtë dhe arsyet që e shtynë që ajo të linte djalin.
Esmeralda tregon se si halla dhe kushërinjtë e kanë dh u nuar që kur ishte e vogël, pasi prindërit e saj ishin të ndarë. Madje tregon se nënën e saj e ka njohur kur ka qenë 24-vjeçe.

“Jam rritur te halla ime pasi prindërit janë ndarë. Nëna më ka lënë që 6-muajshe. Më kanë rr a hur, halla dhe kushërinjtë. Kush i çonte i pari në këmbë më rr i hte dhe nuk e di pse. Isha vetëm kalama. Jam rritur në Laprakë.
Babin e kam njohur kur kam qenë 6-7 vjeçe, unë atëherë i thosha dajë. Unë nisa të interesohesha më pas edhe për nënën time.
Pas 24-vitesh kam njohur nënën time për herë të parë, pasi erdha në Gjermani. E kam gjetur përmes “Facebook”-ut. Kam shkuar në Itali dhe e kam takuar. Ishte e martuar dhe kishte një vajzë. Kam qëndruar 2 javë së bashku me çunin e vogël. U riktheva në Gjermani ku jetoj me ndihmën e shtetit.

Nëna ime më ka kërkuar gjithmonë, por babai e ka rr a hur. Halla dhe nusja e xhaxhit e kanë gë njyer babanë, duke i thënë se ajo e ka tr a dhtuar. E nga dh u na, nëna është larguar e më la.

E kjo është e vërtetë, pasi shumë njerëz më kanë thënë se hallat kanë paguar njerëz për ta rr a hur. Mi tha nëna ime dhe njerëz të tjerë.

Te halla ime kam jetuar deri në moshën 11 vjeçe, e pastaj ika për Greqi. Nuk i duroja dot më të rr a hurat dhe gjërat që më thoshin. Babai asnjëherë nuk më ka rr a hur.

Kam ikur me një grup nga Elbasani, ju luta që të më merrnin me vete. Ata më lanë në Greqi. Ika te një familje në Greqi ku punoja për të ngrënë. Aty jetova 2 vite e ca e më pas u riktheva në Shqipëri, ku kam fjetur në rrugë apo shkallëve të pallatit.

Nuk shkova te të afërmit se nuk më donin, ata nuk do më pranon më kurrë. Ose po të ikja do të më rr i hnin sërish. Kam pas punuar kameriere në Laprakë, në Don Bosko, Zogu i Zi. Kam punuar në Durrës në tallave si kamerieri”.“Më kanë për d hu n uar 5 vetë”
Gjithashtu ajo tregoi edhe historinë e trishtë të djalit të saj.

“Kam qenë 18 vjeçe. Dy muaj para se të vija në Shqipëri mora vesh se isha shtatzënë. Në Greqi jetoja me një djalë, i cili më nxori jashtë pasi mori vesh se isha shtatzënë. Kam pas punuar në një diskotekë në Greqi dhe aty më kanë për d hu n uar 5 vetë.

E kam lindur në Shkodër djalin pasi po kërkoja një shtëpi, se kisha gjetur një punë. Linda djalin dhe nuk kisha ku të qëndroja. Ika sërish te halla ime. Dy ditë e mbajtën e më thanë që të shkoj të punoj se çfarë do hajë djali.

Shkova për të punuar dhe më pas më thanë hajde te shinat e trenit dhe aty e gjeta hallën me djalin.

Burri i gocës time nuk do k u rva në shtëpi. E mora çunin dhe nuk dija ku të shkoja. Ishte shumë ftohtë, kisha f r ikë se çuni do më vd i ste nga i ftohti. Mora në telefon një shok që i thashë se doja të më ndihmonte. Më dërgoi te Elvira, e cila ishte shumë e dashur dhe e respektuar. Më mori brenda, lau djalin dhe i bëri të gjitha sikur të ishte nënë. Ajo kishte dy vajza dhe donte shumë një djalë. Pasi e lashë i urova vetes vd e kjen, nuk kisha djalin. Nuk kisha asnjë, as mamanë, as baba, as motër e vëlla. E kam puthur, i kam bërë një fotografi dhe e kam akoma atë fotografi”, tha ajo.