Lajmet E fundit

Gjyshi 88-vjeçar diplomohet në të njëjtën ditë me …

Një 23-vjeçare dhe gjyshi i saj 88-vjeçar e mbyllën bukur 2021-shin me plot sukses.
Melanie Salazar nga San Antonio mori diplomën e saj në artet e komunikimit nga Universiteti i Teksasit më 11 dhjetor.
Ajo u diplomua në të njëjtën ditë me gjyshin e saj, Rene Neira, i cili u diplomuar në ekonomi.

“Kur ishim në skenë u ndjeva e mbytur nga emocionet, heshta. Nuk kam mundur t’i dëgjojë duartrokitjet, por më thanë se shpërtheu i gjithë stadiumi”, tha vajza.
Gjyshi dhe mbesa filluan arsimin e tyre të lartë së bashku në Kolegjin Palo Alto në vitin 2016.
Melanie mbaroi shkollën e mesme ndërsa gjyshi i saj, i cili në atë kohë ishte 82 vjeçare, vendosi të shkonte në kolegj për të realizuar ëndrrën për t’u diplomuar.
“Ai ka punuar për të që nga vitet 1950 dhe marrja e diplomës është një nga synimet dhe ëndrra jetësore. Mirëpo, më pas ra në dashuri, u martua dhe krijoi familje, prandaj nuk mundi të vazhdonte shkollimin”, tha mbesa e tij.

“Drekonim, ishim bashkë në bibliotekë dhe punonim në heshtje pranë njëri-tjetrit. E kam çuar shpesh në shkollë”, tha ajo.

Para fillimit të pandemisë së koronavirusit, Neira pësoi një atak të vogël në zemër dhe duhej të mungonte në shkollë. Kur mësimet rifilluan online, ai gjithashtu nuk ishte në gjendje të merrte pjesë për shkak të problemeve shëndetësore.

Ndërsa dita e diplomimit po afrohej, Melanie dhe familja e saj i kërkuan Universitetit t’i jepte Neira një shkallë njohjeje, gjë që ata e bënë.

“I thashë se ky ishte momenti ynë. Jam krenare për gjyshin tim dhe mirënjohëse që kam mundur ta kem këtë moment, këtë kujtim me të para se të vdiste”, tha ajo.