Lajmet E fundit

kur u bë shpikja e mjetit të parë të komunikimit…

Më 26 janar 1926 u bë shpikja e mjetit të parë të komunikimit masiv ‘’televizorit’’ ?
Shkencëtari skocez John Logie Baird, ishte i pari që shpiku një kuti me figura lëvizese që vet ai e quajti ‘’Tele-vision”.

Në versionin e parë ngjante më shumë me radion, vetëm se zëri shoqërohej me figurë. Cilësia e pamjeve ishte në formë pikash dhe me luhatje por u përmirësua përsëri nga Baird.
Në Shqipëri televizori hyri për herë të parë në vitet 1960.

Vetëm familjet e privilegjuara politikisht ose me mundësi financiare, mund ta përballonin një aparat të tillë.