Lajmet E fundit

Edi Rama me lajme tro.nditëse. Në ditët në vijim do të kemi…

Kryeministri Edi Rama, ka dalë në një konferenc për shtyp, ku ka lajmëruar se Shqipëria do të përballet me kr.izën e jasht.ëzakonshme të energjisë, me të cilët po përballen shumë vende të fuqishme të botës, por edhe vendet e rajonit.
Rama e quajti këtë krizë, të ngjashme me go.ditjen pas tër.metit në Shqipëri dhe pas pan.demisë.

Ai tha se akt.ualisht çmimi mesatar vjetor për blerjen e energjisë nga Shqipëria, është tref.ishuar.
“Vala god.itëse e një tjetër fat.keqësie natyrore kësaj radhe e kombinuar me faktorë gjeopolitikë dhe manovra tregtarë, po vjen drejt Shqipërisë. Nuk është as tër.met, as pa.ndemi dhe as për.mbytje. Nuk kër.cënon je.të njerëzish, por në aspektin ekonomik dhe social ka një efekt neg.ativ. Kjo është kriza e jasht.ëzakonshme energjetike, e cila vetëm sa ka filluar të japë shenjat shqe.tësuese në tregjet e botës”, tha Rama.

Rama tha se Shqipëria do të përballet me kr.izën, por se qeveria do të bëjë “çfarëdo të jetë e mundur, për të mbr.ojtur shtresat në nevojë, konsumatorin familjar dhe biznesin e vogël.
“Për Shqipërinë, çmimi mesatar vjetor për blerjen e energjisë është thuajse trefishuar. Për shumë analistë financiar, kjo kr.izë është e ndryshme nga të tjerat. Lidhet me ndryshimet klimatike dhe përpjeket për t’i ndalur ato. Një seri eventesh moti ek.strem, kanë impaktuar ofertën dhe kërkesën për gaz. Edhe Shqipëria, si të gjithë vendet e tjera, është e përfshirë dhe e detyruar të përballet me këtë fur.tunë.

Ekspertët mendojnë, se be.teja kulmore do të zhvillohet deri në fund të gjashtë mujorit të parë të vitit që po vjen. Përgjegjësia e qeverisë shqiptare, është të mbrojë sado të jetë e mundshme shtresat më në nëvojë, konsumatorin familjar dhe biznesin e vogël. Ju i keni provat se nuk rrëzohemi dhe dorë.zohemi përballë sfidave të rënda. Kini besim se siç ja dolëm me të.rmetin dhe pan.deminë, do t’ja dalim edhe kësaj sfide të madhe me energjinë“, tha ndër të tjera Rama.