Lajmet E fundit

Modeli “Romina”, administrata e “pjeshkave” dhe fundi i(video)

Edi Rama e ka bekuar këtë model me kohë, që ditën që ministret i bëri konkubinat e veta dhe njerëzit e tij më të afërt janë të mbytur dhe nën presion nga aferat se.ksu.ale.
Lajmi që mbushi këto ditë portalet shqip, mund të kishte kaluar pa i dhënë shumë rëndësi sikur Shqipëria të ishte një vend, vetëm pak fare më normal.
Një vajzë 31 vjeçare e quajtur Romina Pulaj, kryeinspektore e Inspektoriatit Vendor të Mbrojtjes së Ter.rit.orit, pranë Bashkisë Sarandë është arrestuar sepse ka lejuar ndërtimin e paligjshëm të një 7-katëshi në qytetin bregdetar.

Po ti referohesh fotove qe mediat kanë marrë nga profili i Rominës, bëhet fjalë vërtet për një bukuroshe, nga ato që ia dinë vlerën bukurisë, por edhe shijimit te jetës. Duke ju referuar të njëjtave burime, në momentin e arrestimit, Romina ka qenë në krevat me një vartësin e saj.
Punë për të, do të thoshte dikush. Padiskutim që po! Për aq kohë sa edhe ai tjetri është i rritur, Romina nuk ka shkelur ndonjë ligj. E shumta ka shkelur etikën në punë, po kush dreqin po pyet më në këtë vend për etikën.

Madje moshatarët e Rominës mund të pyesin me të drejtë, “Çfarë është kjo etika një herë…”
E drejtë… Sepse modeli qe Edi Rama me të vetët ka instaluar në këtë vend këto 8 vjet, është pikërisht ky: Modeli Romina.
Rominat kanë mbushur qeverinë, Kryeministrinë, ministritë e deri në nivelet më të ulëta qendrore e lokale. Vetëm 31 vjeçe dhe Romina është Kryeinspektore.

Sikur ‘AS’ të ishte kjo Romina, a duhej të plotësonte të paktën kriterin e eksperiencës për ta arritur atë vend pune?

Si vallë arriti Edi Rama ta helmojë këtë vend deri në këtë pikë?

Profesionistët ikin; studentët ikin; shtresa e mesme po ik nga sytë këmbët. Pse? Sepse Modeli Romina mbizotëron. Le të jesh i aftë sa të duash, po nuk plotësove kriteret e kësaj qeverie, për shalë, silikon dhe disponibilitet në krevat, asgjë nuk arrin dot.

Edi Rama e ka bekuar këtë model me kohë, që ditën që ministret i bëri konkubinat e veta dhe njerëzit e tij më të afërt janë të mbytur dhe nën presion nga aferat s.ek.sua.le.

Një pushtet që mban era spermë dhe seks, poshtërsi dhe afera të ndyra që, mbi të gjitha, kanë shkelmuar dinjitetin e çdo individi që jeton në këtë vend. Një pushtet i ndyrë që sado të zgjasë, sado t’ia blejnë votat çdo dy vjet nuk do të mbijetojë dot. Ndoshta shqiptarët tanimë janë të pamundur ta rrëzojnë sepse u kanë vrarë edhe shpresën, por historia ka treguar se pushtete të tilla, vjen dita dhe mbyten nga pisllëku i tyre.