Lajmet E fundit

Fotografia e Vitit në Afrikë/ Luani në ulëritje teksa miza i ndalon në sy

Kjo foto e mahnitshme e një luani që ulëret teksa miza i ndalon mbi beben e syrit, ka fituar kompeticionin Fotografia Gjeografike e Afrikës 2021.
Imazhi u zgjodh mes 25,023 fotografive konkurruese që kishin si qëllim të sillnin një këndvështrim të ri të kontinentit më magjepsës.Fotografi i vitit 2021 për imazhet e Afrikës ishte Hannes Lochner.

Në vlerësimin e tij gjykatësi tha: “Me një kërcitje të aparatit, ky imazh arriti të plotësojë kaq shumë kritere të fotos së shkëlqyeshme. perfeksioni teknik, koha e kapjes dhe pritshmëria sjellin këtë sjellje të parashikuar”.
Të tjerë finalistë morën gjithashtu vlerësime të larta

Kryeredaktori i kompeticionit James Hendry sthaaid: “Pritja e fotove tuaja pjesëmarrësve ishte një gëzim i veçantë, pasi ato sillnin këndvështrime të pabesueshme të Afrikës. Me imazhet tuaja keni treguar një histori, keni nxitur emocione dhe keni kapur esencën e Afrikës”.

“Por ne jemi njerëzorë dhe gjykimi nuk mund të jetë tërësisht objektiv, asgjë nuk i ndalon fotot tuaja të shkëlqejnë në kompeticione të tjera”.
Në galerinë e mëposhtme shihen imazhet më të spikatura, dhe përshkrimet e tyre nga autorët