Lajmet E fundit

Rikthim tek “Molla e Kuqe” në Nish–Marin Mema(video)

Gazetar: Marin Mema

Mëse 300 mije shqiptare mendohet se u detyruan te shperngulen nga Sanxhaku i Nishit ne vitet 1877 – 1878 nga ushtria serbe… Rreth 70 mije humben jeten te masakruar, apo nga uria e te ftohtit… Qe prej asaj kohe çdo gjurme jane perpjekur ta fshijne apo fshehin… Kjo eshte arsyeja se perse çdo rrugetim i yni ne kete zone shoqerohet me ndalimet e shumta te policise serbe… Megjithate ne do rikthehemi…

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.