Lajmet E fundit

Kështu i shkroi Sulltan Murati II Skënderbeut Ktheji tokat e Sërbisë/Skënderbeu i kthen përgjigje shkurt..

Në Prill të vitit 1445 Sulltan Murati i II, dërgon në Krujë një përfaqësi nga perandoria e tij me në krye Hajredin Beun ti kërkojë Gjergj Kastriotit “paqe” mes tyre. Majresin Beu i dorëzon një letër të shkruar nga Sulltani duke i kërkuar “paqe dhe bashkëpunim”.

Mes tjerash në letër është se Sulltan Murati i shkruante Skënderbeut për një farë George Dhespoti, i Serbisë, duke e cilësuar thespotin serb si vjehrrin e tij. Pra, e bija e dhespotit të Serbisë së asaj kohe paska qenë gruaja e Sulltan Muratit të II.
Sido që të jetë puna shkruan Murati i Dytë, gjithçka që i është marrë vjehrrit tim Gjorgje, Despot i Serbisë, dua që ti kthehen atij…

(C. C. Moore George Castrios pp. 63-7 as quoted from Knolle’ “History of the Turks”).

Skënderbeu i kthen shkurt me përgjigje negative Murati II…
E pra janë serbët këta pisa mani.pulator të historisë duke aku.zuar shqiptarët se qenkan turq dhe prurje turqish në Ballkan. Është fakt se kur shqiptarët luf.tonin për troje e toka të tyre, shkinat mbushnin haremet në Stamboll.

Shqiptarët vr.itu e pr.itu me Sulltan e dhe e bija e Dhespotit serb Sulltaneshë, të paktën shqiptarët nuk mund ti aku.zojnë serbët. Serbët janë ata që përpara for.cës japin dhe bijat e femrat e tyre për me pas pushtet!