Lajmet E fundit

Enver Hoxha ndalonte çdo festë fetare, por kështu e festonte Vitin e Ri (Foto)

Festa që entu ziazmonte më shumë ish-dikt.atorin Enver Hoxha duket se ka qenë Viti i Ri. Teksa festat fetare u nd a.luan, ndërrimi i viteve ishte e vetmja që festohej.
Memorie.al ka publikuar disa foto të rralla të ish-udhëheqësit ko.munist, të cilat e parqesin atë në momentë të ndryshme të festës së ndë.rrimit të viteve.

Dikt.atori shfaqet në këto foto në momente të ndryshme, duke filluar nga familja e tij me dy djemtë, Ilirin dhe Sokolin, me bashkëshortet e tyre, Teuta dhe Liljana, vajza, Pranvera me bashkëshortin Klement Kolaneci, dhe fëmijët e tyre të vegjël, e motra Sano, foto e cila është bërë tre muaj para se të n da.hej nga je.ta.

Një foto tjetër është edhe ajo me Nexhmijen ku ka vënë par.uke me flokë të gjatë dhe musteqe e mjekër të bardhë duke imi.tuar Babagjyshin e Vitit të Ri para pemës së vitit të ri të zbukuruar me pambuk e lodra fëmijësh, në mbrëmjen festive me fatosat e pionerët e dalluar të Tiranës.

Një foto tjetër është edhe Hoxha me, Ramiz Alia, Sulo Gradeci, e deri tek ajo me anëtarët dhe kandidatët e Byrosë Politike në oborrin e vilës së tij në vitin e largët 1973, ku kanë dalë dhe Beqir Balluku, Petrit Dume, Pirro Dodbiba, Abdyl Këllezi, Koço Theodhosi, etj.