Lajmet E fundit

Marin Mema edhe me një zbulim të madh: Këtë pasuri të rrallë SHQIPTARE e kërkon e gjithë bota(Video)

Ne muzen historik kombetar ne Tirane, ndodhet nje objekt mjaft i veçante, i cili daton ne shekujt III – II para eres sone.
Ai eshte zbuluaar gjate germimeve te kryera ne qytetin e lashte te Apollonise dhe sipas arkeologeve personifikon lumin Vjose.

Vjosa jo me kot gjatë lashtësisë, konsiderohej si një lum i shenjtë, gjatë rrjedhës së saj, u ndërtuan qytete, u ngritën mite, u zhvilluan beteja shumë të mëdha, aq sa hera herës përgjatë këtyre zonave duket sikur do të ndjesh ende hapat e ushtrive të shumta që kanë kaluar këtejmi.

Një rrugetim i jashtëzakonshëm Fakte, të dhëna e dokumenta, vende arkeologjike, mite e legjenda.
Çfarë ruan Vjosa.Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse.

Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.