Lajmet E fundit

Marin Mema: Cili është ky qytet ILIR dhe perse per te nuk është folur kurre

Për banoret dikur keto shkrepa ishin shtepite e perendive te vjetra pagane, me pas te te pareve te tyre.
Gjithkund ata lane gjurme, te cilat ruhen ende edhe sot.

Nje toponim, nje qyteze e p.anjohur, objekte arkeologjike dhe shume legjenda.
Perveç nje th.ike stralli dhe objekteve te rastesishme qe na tregojne se eshte jetuar qe ne periudhen e prehistorise asgje tjeter me teper nuk dihet per kete vend. Shume le.gjenda , rrefenja dhe m.i stere qendrojne atje lart.

Cfare eshte ky qytet dhe perse per te nuk eshte folur kurre ? Si u bashkua dora e njeriut dhe natura per ta ngritur?
Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një a.udi ence të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që a.udi enca të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.