Lajmet E fundit

Dalin dokumentet sek.rete: Rusia e planifikoi pu.shtimin e Ukrainës më 18 janar, lu.fta do të zgjas…

Mediat në Ukrainë raportojnë se shërbimet e inteligjencës së tyre kanë mundur të zbulojnë planin ush.tarak të Rusisë për pusht.imin e Ukrainës.
Në disa dokumente të publikuara nga “Pravda”, thuhet se këto plane i përkisnin Bri.gadës 810 të Bata.lionit të marinsave rusë në Flotën e Detit të Zi dhe mbajnë datën 18 janar.

Në shkrim thuhet se plani i këtij gr.upi taktik përfshin hartën e punës, misionin luf.tarak, tabelën e shenjave të thirrjes, tabelat e sinjaleve të kontrollit, tabelën e kontrollit të fshehur, listën e personelit, etj.
Sipas këtij dokumenti, “plani për luf.tën me Ukrainën u miratua më 18 janar 2022. Plani parashikonte që pushtimi i Ukrainës të realizohej brenda 15 ditëve, nga 20 shkurti deri më 6 mars”.

Kjo njësi e flotës ruse të Detit të Zi kishte për qëllim të zbarkonte nga anija e madhe zbarkuese “Orsk” pranë qytetit Stepanovka-1 dhe më pas të punonte me njësitë ush.tarake të Ush.trisë së 58-të të Federatës Ruse, përkatësisht Regjimentin e 177-të të veçantë të Rusisë. Marinsat e Flotës së Detit të Zi.
Qëllimi përfundimtar i këtyre forcave ishte bll.okimi dhe kontrolli i Melitopolit.

Komanda Operative e For.cave të Bashkuara tha gjithashtu: “Kur një nga usht.arët rusë të kapur thotë se kanë ardhur për të marrë pjesë në stërvitje dhe kanë humbur rrugën, mos e besoni! Ata e dinin, ata planifikuan dhe përgatitën me kujdes. Dhe ne do t’u themi një gjë push.tuesve rusë: Lërini pajisjet tuaja dhe dokumentet se.krete, do të na duhen për mbrojtësit tanë. Dhe do të na duhen për në Hagë”.