Lajmet E fundit

Historiania e njohur shqiptare: Rusinë e fuqizoi vetë perëndimi (harta sesi Rusia krijoi dhe zgjeroi veten-foto)

Rusia u forcua ne dy shekujt e fundit nga vet perëndimi qe lu.ftoi krah Rusëve. Ndërkohë që Evropa dhe bota lu.ftoi, Rusia fitoi territore ne dy luf.trat Ballkanike dhe dy lu.ftrat boterore. Rusia ja doli ta perdorte perëndimin per t’u zgjeruar ne Evrope vet dhe nepermjet shteteve satelite ortodokse të Ballkanit.

Dy popuj jane edhe sot baza e sigurisë se Evropës, shqiptarët dhe gjermanët. Që të dy keta popuj humbën territoret e tyre në vend që te krijoheshin dy shtete te forta, pasi Rusia punoi fort me dobësu shqiptarët e gjermanët për mbi 150 vjet. Dobesimi i shqiptarëve dhe i gjermanëve do te thoshte renia e sigurisë se Evropës. Si e përdori Rusia Evropën dhe ja shkatërroi gjithë sigurinë e saj?

1. Rusia mundi disa herë osmanët dhe i detyroi te krijonte shtetet ortodokse në Ballkan, ne ter.ritoret e banuara kryesisht nga shqiptarët, duke asimiluar popullin shqiptar ortodoks në grek fa.llco e sllav dhe shqiptarët mysliman u dëbuan ne Turqi. U krye nje holokaust i vërtet, me i madhi ne histori, ky mbi kombin shqiptar me miratimin, bashkëpunimin dhe heshtjen e Evropës. Rusia e shtetet ortodokse satelite te saj planifikuan, ti jepnin fund kombit shqiptar me lu.ftrat ballkanike në 1912, por kjo u sabotua nga Austria. Serish ajo i zhvati Shqipërisë dhe me nga ato pak toka qe kishin mbetur dhe vetëm me kërcënimin me lu.ftë nga Austria, u krijua Shqiperia si shtet.

Austria e dinte qe me rënien e Shqiperisë, do binte edhe ajo vet, e pas saj Gjermania, sic edhe ndodhi realisht. Rusia donte territorin e austriakeve ne Ballkan për aleatin e saj Serbinë dhe u realizua me Jugosllavinë. Pra, dy lu.ftra ballkanike dhe disa lu.ftra ruso osmane, u deshën qe te shkatërronin kombin shqiptar dhe te ngriheshin shtetet ortodokse satelite te Rusisë në Ballkan. Rusia, shqiptarin e do te jetë sllav ose grek, ndërsa perendimit për sigurinë e tij, i duhet te jetë shqiptar dhe sa me i fort.

2. Coptimi dhe dobësimi i gjermanëve me rrezimin e dy perandorive austriake dhe gjermane, ishte triumfi me i madh i Rusisë ne Evropë, pasi tokat gjermane ne lindje ju dhane sllavëve. Ky shkaterrim u be me dy lu.ftra boterore. Kështu Polonia u shty ne perendim ne tokat gjermane dhe doli ne det, me miratim te Francës dhe Anglisë dhe tokat e saj te vjetra i mori Rusia e Bjellorusia, ku vet Rusia doli ne detin Balltik ne Kaleningrad midis Polonisë dhe Letonisë. Popullsia Gjermane rreth 16 milion u dëbua ne trojet e saj historike qe ja morën sllavët. Ky dëbim i gjermanëve u bë me marreveshjen midis Rusisë, Anglisë dhe Francës. Debimi i popullit gjerman dhe asimilimi dhe debimi i shqiptarëve, janë aktet me kri.minale qe janë berë ne Evropë me propozim te Rusisë dhe miratim të Francës dhe Anglisë.

Rusia fitoi duke përdorur Francën, e cila donte shkatërrimin e shteteve gjermane. Franca për inat te vjerrës, nuk shkoi tek mullixhiu, por tek ariu dhe nuk mjaftoi, por terrhoqi tek strofulla e ariut Anglinë dhe Amerikën, ne dy lu.ftrat botërore. Pas lu.ftës se dytë ishte Amerika qe kuptoi qendrimin Rus dhe mori masat për mbrojtjen e Evropes, madje dhe sot ajo e kryen atë mbrojtje.

Situata është tepër e rend, pasi asnjë fuqi perendimore nuk ja mbledh dot me Rusisë sot, se ajo ka armë berthamore. Rusia, mund ti pushtoj gjitha shtetet sllave nje e nga nje, se ka investuar per krijimin e zgjerimin e tyre dhe perëndimi do bëj sehir, se nuk bënë dot asgjë. Perëndimi duhet të marri masa per sigurinë e tij këtej e tutje.

Me poshte disa harta sesi Rusia krijoi dhe zgjeroi veten e sllavet ne tokat shqiptare dhe gjermane.