Lajmet E fundit

Disa emra më të çuditshëm të fshatrave shqiptare

Nëse do t’i merrnim për studim nga rrënja e fjalës, do të kuptonim se toponimet janë tepër interesante.

Në Shqipëri dhe Kosovë disa fshatra kanë emra mjaft të çuditshëm dhe nuk është për t’u habitur duke parë historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare, transmeton shekulli.

Vithkuqi – Korça-Kurveleshi –Tepelenë-Muqibab – Gjilan-Kuqan – Elbasan-Qinam – Ersekë-Symize – Tepelenë-Mize – Lushnje-Bubullimë – Lushnje-Llukar- Prishtinë-Leshnjë – Skrapar-Kakardhiq -Lezhë-Kaqibeg -Podujevë-Skorobisht – Prizren-Neperbisht – Suharekë-Makresh- Novoberdë-Qyqylagë – Lipjan-Ngucat – Malishevë-Bithuq – Dibër-Muqiverrc- Kamenicë