Lajmet E fundit

Irena Leleku (Papas): Unë jam shqiptare dhe nuk mund të shkoj nga kjo botë pa e thënë se sa i urr.ente babai im grekët

Gjatë xhirimit të filmit Aventurat e Uliksit në vitin 1968, ku dy rolet kryesore i luajtën, Irena Papas PENELOPËN dhe Bekim Fehmiu, ULIKSIN, tek sa i kishin parë gazetarët të dy mes vete të flisnin në një gjuhë krejt tjetër nga ajo që e kishin pritur, pyetja e njërit prej tyre ishte sen) cilën gjuhë po komunikoni, ajo ishte përgjigjur se… PO FLISNIN NË GJUHËN E NËNËS!

“SI ËSHTË E MUNDUR KJO KUR JU JENI, NJËRI JUGOSLLAV DHE TJETRA GREKE”, ishte pyetja tjetër e gazetarit: “KY ËSHTË SHQIPTAR NGA JUGOSLLAVIA DHE UNË JAMË SHQIPTARE NGA GREQIA, MË E RËNDËSISHMJA ËSHTË SE KA QENË VULLNET I VETË ZOTIT QË NE TË DY T’I LUAJMË KËTO DY ROLE SEPSE DIKUR, EDHE VETË PENELOPA DHE ODHISEU E KANË FOLUR PO KËTË GJUHË QË PO E FLASIM NE TË DY SOT”! “POR HISTORIA E THOTË SE ATA ISHIN GREKË”. vazhdoi gazetari

“PO EDHE MUA JE DUKE MË KONSIDERUAR GREKE, POR UNË FARE NUK JAM GREKE” ishte përgjigjur shkurt IRENA PAPAS! (RaiUno, 1974)
“Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των περιπετειών ODHISEU το 1968, όπου έπαιξαν οι δύο βασικοί ρόλοι, ΗΡΕΝΑ ΠΑΠΑΣ[ ΠΕΝΕΛΟΠΗ]και BEKIM FEHMIU ODHISEU, από όσο είχαν δει και τους δύο δημοσιογράφους να μιλούν σε διαφορετική γλώσσα από αυτή που περίμεναν, η ερώτηση ενός απο αυτους ήταν πως
ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ, είχε απαντήσει ότι ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ”/ Kotsios Kotskas