Lajmet E fundit

Mistéri i 30 viteve afër zbulimit: Truproja e Sali Berishës i dërgoi porosi djalit të patriotit REMZI HOXHA dhe i tregoi që tr.upi u ho.dh në det dhe …

Ardian Hoxha, djali i biznesmenit të zhd.ukur Remzi Hoxha, i cili ak.uzon ish-kryeministrin Sali Berisha për rrë.mbim dhe vr.as.je të babait të tij. Në një intervistë të dhënë ditën e djeshme, Ardian Hoxha, foli për shpa.lljen ‘non grata’ të Sali Berishës dhe për babain e tij Remzi Hoxha, të zhdukur prej vitesh.

“Mendoj se me këtë vendim është th.yer akulli i Sali Berishës dhe tani mendoj se duhet të dalin të gjitha kr.imet që ai ka bërë, jo vetëm rrë.mbimi dhe vra.sja e babait tim. Do të dëshiroja që sa të jetë gja.llë t’i përjetojë të gjitha këto tu.rpër.ime, dhe mos të shkojë në botën tjetër pa i ndjerë të gjitha këto pos.htërime të cilat i me.riton, një e nga një”, tha dje për Gazetën Dita Ardian Hoxha, djali i Remzi Hoxhës.

Ndërkohë, sot gazeta ka publikuar një letër të shk.ruar nga burgu, nga ish-tru.proja i Berishës. Izet Haxhia i shkruan Ardian Hoxhës dhe i thotë babai tij u v.ra sepse ishte një nac.ionalist, ndërsa tr.upi i tij është he.dhur në det pas vr.asjes me to.rtura miz.ore në bazën e SHIK-ut në Vain të Lezhës.

Haxhia më tej i bën apel shtetit shqiptar që të çojë para dre.jtësisë Kumbaron dhe Sefgjinin qoftë edhe në statusin e të penduarit.
Pjesë nga letra e Izet Haxhisë për Ardian Hoxhën:
“Ardian, lexova intervistën tënde në gazetën DITA dhe ndihem i prekur. Ti je rritur pa babain tënd, ashtu si fëmijët e mij janë rritur pa mua. Unë ju drejtohem juve si një baba që ka me vite që nuk takon fëmijët e tij, për shkak të njëjtit person që juve ju ka bërë të kërkoni të drejtën më të ligjshme në botë, një va.rr.

Babain tënd Ardian, e vr.au shteti amë dhe veglat e shërb.imeve sek.rete fqinje. E vr.anë sepse ishte një nac.ionalist. Dhe më e tme.rrsh.mja, pasi e vr.anë në to.rtura mi.zore, tr.upin e tij të pa.jetë e hod.hën në det. Pse? Sepse Remzi Hoxha ishte një dës.hmitar i tr.adhët.isë së tyre ndaj atdheut dhe shqiptarizmit.

Unë nuk gjej fjalë t’ju ngu.shë.lloj juve, por vetëm një apel kisha për shtetin shqiptar sot: Kumbaron dhe Sefgjinin t’i çojë para drejtësisë qoftë edhe me statusin e të penduarit. Vr.asja dhe zh.dukja e ku.fomës së Remzi Hoxhës është një njo.llë e ze.zë në historinë e shtetit shqiptar. Është në nd.erin e kësaj qeverie që të vejë në vend sadopak din.jitetin e këtij shteti duke e zbardhur këtë kr.im mak.abër…”