Lajmet E fundit

Një e vërtetë e fshehur historike e ‘Revo.lucionit grek’, që krijoi një shtet me gjysmën e territoreve shqiptare dhe gjysmën e popullsisë shqiptare

Publicisti dhe diplomati Shaban Murati shkruan se mbi atë që ai e quan një të vërtetë të fshehur historike.#
“Rusia, me ndihmën e Anglisë dhe të Francës, është fabrikuesja kryesore e krijimit të shtetit të pavarur të Greqisë në vitet 20’-30’ të shekullit 19-të me gjysmën e territoreve shqiptare dhe me gjysmën e popullsisë shqiptare.

Aksioni gjeopolitik i Rusisë u emërtua “revo.lucion grek” dhe “revo.lucioni grek” filloi në Odesë të Rusisë, jo në Athinë”, shkruan Murati.
Ai shton se është për t’u habitur pse në tekstet tona të historisë kjo e vërtet nuk thuhet”
“Është e kuptueshme që autorët rusë, grekë, anglezë, etj. synojnë të mbajnë në këmbë mi.tin e diplomacisë së tyre për “revol.ucionin grek”.

E habitshme është përse historiografia zyrtare e Shqipërisë ka bërë tezë të saj përrallën ruse të “revo.lucionit grek” dhe nuk e përmend kurrë dhe e fsheh të vërtetën historike se Rusia krijoi shtetin e ri të Greqisë”, shkruan Shabani.