Lajmet E fundit

Petro Marko: ‘Gruaja shqiptare nuk gjen rahati asnjëherë, sa është e re ka fr.ikë nga babai, kur martohet nga burri dhe kur plaket ka fri.kë nga djali’

Petro Marko, njëri nga shkrimtarët që pati ndikim të madh në letërsinë shqipe, ishte publicist, arsimtar e gazetar.

Ai ka lindur në Dhërmi më 25 nëntor 1913. Me të kryer filloren në fshatin e lindjes më 1924, shkoi nxënës në Shkollën Tregtare në Vlorë të cilën e mbaroi më 1932.

Sot, Alb Bania ju sjell një nga thëniet e njohura të këtij autori që la gjurmë të pa.shlyeshme në letërsinë shqipe.

“Gruaja shqiptare sa eshte e re ka frikë nga babai; kur martohet ka frikë nga burri; e kur plaket ka frikë nga djali”