Lajmet E fundit

Lajmi fundit! Zbardhen 6 kërkesat e Pu tinit për t’i dhënë fund lu,ftë,s në Uk rainë

Ndërsa lu,ft,a midis Uk rainës dhe Rusisë vazhdon, të dy vendet takohen pothuajse çdo ditë për të provuar të arrijnë një marrëveshje dhe të dorëzojnë armët e tyre përfundimisht.

Që nga 14 marsi 2021, civilët e v,ra,rë nga l,uf,ta në Uk rainë arrijnë në 636, nga të cilët 46 janë fëmijë sipas të dhënave të Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB). 1125 persona të tjerë janë pla,gosur , 62 prej tyre të mi,tur.
Ru sia dhe Uk raina duan t’i japin fund lu, ftës, raporton AS.

Kërkesat e Putinit për
1-Mos u anë tarësoni në NA TO dhe merrni një pozicion neutral.-2-Rus ishtja duhet të jetë gjuha e dytë zyrtare e Ukr ainës, ligjet që e ndalojnë atë duhet të hiqen.-3-Njohja e Kri mesë si ter ,ritor rus.

-4-Të njohë pavarësinë e Republikave Popullore të Donetskut dhe Luhanskut.-5-Çmilitarizimi i Uk,rainës dhe braktisja e ar, mëve që mund të jenë një kërcënim për Kremlinin.-6-Ndalimi i partive dhe organizatave ultra-nac,ion,aliste në Ukrainë.