Lajmet E fundit

Dës hmia Hist.orike:Kryeministri i ri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson është st.ernip shqiptar-A besoni ne këtë teori?

Përpara pak ditësh Boris Johnson u zgjodh kryeministër i ri i Britanisë së Madhe, dhe tani, disa raporte në mediet e huaja dalin me pretendimin se shefi flokëverdhë i ekzekutivit britanik, ka origjinë shqiptare.

Për këtë pohim, i referohen Ryan Gingeras, profesor në Naval Postgraduate School në Monterey California, ekspert i hist orisë së Tur,qisë, Ballkanit dhe Lindjes së Mesme. Johnson thuhet te jetë stërnip i Ali Kem alit, të cilin Gingeras, në librin e vet “Sorrowful Shores: Violence, Ethnicity, and the End of the Ottoman Empire” e përshkruan si udhëheqësin me origjinë shqiptare të organizatës anti-nac,ion,aliste ‘Ingiliz’.

Kryeministri i ri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson, është stërnipi i Ali Kemal, i cili ishte shqiptar. Ryan Gingeras është profesor në Naval Postgraduate School në Monterey California, ekspert për historinë e Tur qisë, Ballkanit dhe të Lindjes së Mesme.
Në librin e tij “Sorrowful Shores: Violence, Ethnicity, and the End of the Ottoman Empire” ai thotë se udhëheqësi i organizatës anti-naci,ona,liste ‘Ingiliz’, Ali Kemal ishte me origjinë shqiptare.

Ai thekson se lidhja e tij me shqiptarët e Perandorisë Osm ne ishte më se e fo rtë dhe se Ali Kemal paralajmëroi Ismail Qemalin që të arratisej nga Tur qia për shkak të rre,zikut nga ekstremistët e Selanikut dhe arr,estimit që po i përgatitej.

Ali Kemal, sipas të dhënave në “Wikipedia”, kishte ikur në Angli më 1909, ku kishte krijuar edhe familje. Stërnipi i tij sot është Boris Johnson, politikani i zgjedhur këto ditë kryeministër i Britanisë së Madhe.

Gjithashtu Ali Kemal është edhe paraardhës i diplomatit turk, Selim Kuneralp, politikanëve anglezë, Stanley Johnson, Jo Johnson, gazetarit Rachel Johnson dhe sipërmarrësit, Leo Johnson.