Lajmet E fundit

Sa kanë përparuar rusët në Ukrainë (HARTA)

R usia vijon të përparojë në qytetin e Mariupolit, i cili është më i shk,atërruari deri më tani që prej fillimit të sulmeve ruse në Uk rainë.
Lu, ftimet në rrugë po pengojnë shpëtimin e njerëzve të bllokuar nën teatrin e bombarduar, sipas kryebashkiakut të qytetit.

Vadym Boichenko thotë se nuk ka asnjë pjesë toke në qytet që nuk ka shenja lu, fte.
Por, avancimi i trupave ruse është ndalur në shumë vende, ndërsa fo rcat uk rainase rezistojnë dhe nisin kun,dërsulme efektive.

Në verilindje, fo,rcat ruse pothuajse kanë rrethuar qytetin e Sumy , por përpjekjet për ta pushtuar kanë dështuar.
Përpjekjet e tyre për të marrë Kharkivin nuk janë realizuar pasi forcat uk rainase po zmbrapsin një avancim në jug të qytetit.

Gjithashtu trupat r use që përparojnë në kryeqytetin Kiev janë përballur me rezistencë të fortë nga ana e ukr ainasve.