Lajmet E fundit

(VIDEO)Ëndërrtjerrësit/ Marin Mema flet për zbulimin e madh të “Gjurmë Shqiptare”

Një nga zbulimet më të mëdha nga Marin Mema “Gjurmë Shqiptare” ishin eshtra 1600 vjeçare.
Ai ka rrëfyer eksperiencën e vështirë, ndërsa ishte i ftuar në “Ëndërrtjetrrësit” këtë të dielë.

Futja në shpellë ishte shumë e vështirë për shkak të kushteve, ndërsa ai nuk kishte veshur as kaskë për të mbrojtur kokën nga gurët që mund të binin.
Vendi ishte i mbushur me eshtra dhe kafka njerëzish, por entuziazmi i madh për punën, nuk e ndaluan që të vijonte.

“Kishte 50 60 kafka të tilla, nuk kishte goditje me plumb, u përkisnin edhe fëmijëve, unë zbrita edhe në fshatin Gjuraz për t’i pyetur nëse kishte ndodhur ndonjë masakër dhe ata nuk mbanin mend gjë. Më 15 maj 2021 u ngrit një grup arkeologësh dhe çdo informacion ngeli në kuadrin e hipotezave.

Në shtator 2021 një bashkëpunim me shtetin e Vjenës mori disa kampione, këto kryhen më pas dhe vijnë në janar tyë 2022 që konfirmon se këto janë nga 1600-1700 vjeçare. Duhet të presim tashmë se si do të shkojë pasi do të bëhen analiza të tjera”, tha Mema.