Lajmet E fundit

Çmimet e naftës po bien sërish, por pasiguria mbetet

Çmimet e naftës në tregjet botërore ranë javën e kaluar, e dyta me radhë, me më shumë se 4 për qind, pasi frika e tregtarëve për ndërprerjen e furnizimit me naftë nga R usia për shkak të lu, ftës në Uk rainë dhe sanksioneve perëndimore kundër Moskës u lehtësuan, raporton Reuters.
Çmimi i një fuçie në tregun e Londrës ra 4.2 për qind javën e kaluar – në 107.93 dollarë, ndërsa në tregun amerikan një fuçi ra 4.25 për qind – në 104.70 dollarë.

Në dy javët e fundit, çmimet kanë rënë me gati 10 për qind, duke hu mbur një pjesë të rritjes së tyre që nga fillimi i lu, ftës në Uk rainë. Në javën e parë të sulmit të Ru sisë, çmimi i një fuçie u rrit me rreth 20 për qind.

Gjatë periudhës kur tregjet kishin frikë nga ndërprerja e eksporteve ruse për shkak të sanksioneve perëndimore, çmimi i një fu,çie në tregun e Londrës arriti në 139 dollarë në një moment dhe 130 dollarë në SHBA, që ishte niveli i tyre më i lartë që nga viti 2008.
Çmimet, luhatje të konsiderueshme

Në dy javët e fundit, çmimet kanë rënë ndjeshëm, por tregjet janë ende të pasigurta, ndaj çmimet po luhaten ndjeshëm. Kështu që javën e kaluar ata variuan në një gamë shumë të gjerë prej 16 dollarësh. Një ditë ata do të binin nën 100 dollarë dhe ditën tjetër do të hidheshin ndjeshëm mbi atë nivel.
Në fokus të tregtarëve ishin negociatat mes Ru sisë dhe Uk rainës për a,rm,ëpushimin, me vazhdimin e su,lmeve të ash pra të ushtrisë ruse ndaj qyteteve uk rainase.

“Duket se presidenti rus Vladimir Putin nuk dëshiron t’i japë fund ar,miqësive. Kjo duhet të ofrojë mbështetje për çmimet e energjisë, me shumë hapësirë ​​për luhatje të forta të vazhdueshme”, tha analisti i PVM, Stephen Brennock.