Lajmet E fundit

“Pas emrit „ Ulpiana“ cilët ishin emrat e tjerë, para se qyteti të mbaj emrin e sotshëm Prishtina?”

EMRAT E PRISHTINËS
“Kohë më parë, kandidatët për kryetar të KK Prishtinës, dhe jo vetëm ata, ua pata shtruar një pyetje, dhe atë:

Pas emrit „ Ulpiana“ cilët ishin emrat e tjerë, para se qyteti të mbaj emrin e sotshëm Prishtina?
E sonte po u tregoj të gjithë juve!

Emrat ishin:
ULPIANA-JUSTIANA SEKUNDA-ISTRIANA-ISTRINA-PRISHTINA
Nëse prishtinasit, vajzën apo mbesën e tyre e pagëzojn me emrin, JUSTIANA apo ISTRIANA si dhe ISTRINA, përgëzime dhe u trashëgofshin…

Herën tjetër për 12 mahallat e mëdha të Ulpianëve, Justianëve dhe Istrianëve nën turqinë dhe për Prishtinën e vjetër ( mahallat) pas 1912 tes…
Familjet më të vjetra ishin ( sot quhen shumica ndryshe) Haxhillarët, Gllavurdat,Çeçilerët, Hydaverdët, Çerkat etj…”