Lajmet E fundit

Ky është vendi më i lumtur në botë për vitin 2022! Ja si renditet Shqipëria

Çdo vit gjatë dekadës së fundit, Raporti Botëror i Lumturisë rendit sesi njerëzit në më shumë se 150 vende vlerësojnë cilësinë e jetës së tyre për të gjetur vendet më të lumtura në botë. Për katër vitet e fundit, vendin e parë e ka marrë Finlanda. Sot, Rrjeti i Zgjidhjeve për Zhvillim të Qëndrueshëm, i cili publikon raportin së bashku me Gallup World Poll, njoftoi se vendi nordik kryeson sërish listën.

Bujaria, perceptimi i dhembshurisë, liria për të bërë zgjedhje, mbështetja sociale dhe jetëgjatësia janë disa nga faktorët që vlerësohen gjatë përcaktimit të renditjes.

Finlanda u emërua vendi më i lumtur në botë me një rezultat prej 7.821 nga 10, përpara Danimarkës (7.636) dhe Islandës (7.557), të cilat renditen përkatësisht në vendin e dytë dhe të tretë.

Shqipëria renditet në vendin e 90-të nga 146 gjithsej, një rritje me 3 vende krahasuar me periudhën 2018-2020. Duket se Shqipëria nuk ka ndonjë rritje të jashtëzakonshme në renditje, krahasuar me vendet e tjera të Ballkanit si Rumania dhe Serbia, të cilat renditen në përkatësisht në vendin e 28-të dhe 43-të. Kosova renditet e 32-ta në listë, ndërsa Maqedonia e Veriut renditet një numër para Shqipërisë

Vendet më të lumtura në botë për vitin 2022:

1. Finlanda 2. Danimarka 3. Islanda 4. Zvicra 5. Holanda 6. Luksemburgu 7. Suedia 8. Norvegjia 9. Izraeli 10. Zelanda e Re 11. Austria 12. Australia 13. Irlanda 14. Gjermania 15. Kanadaja 16. Shtetet e Bashkuara të Amerikës 17. Mbretëria e Bashkuar 18. Republika Çeke 19. Belgjika 20. Franca