Lajmet E fundit

LAJMI FUNDIT- Bisedimet në Stamboll mes Rusisë dhe Ukrainës kanë dhënë rezultate të…

Bisedimet në Stamboll mes usisë dhe Uk rainës kanë dhënë rezultate të mjaftueshme për organizimin e një takimi kokë më kokë mes presidentëve të dy vendeve, Pnutin dhe Zelensky.
Kështu deklaroi këshilltari presidencial uk rainas, Mikhailo Podolyak, në fund të raundit të negociatave.

“Ne do të vazhdojmë negociatat me Rusinë, por do të përfshijmë edhe vendet garantuese,” tha Podolyak, duke përmendur Iz raelin, Tu,rqinë, Kanadanë dhe Poloninë.

Nëse sistemi i garancive për sigurinë e U krainës, i propozuar Ru,sisë, do të “funksiononte”, qeveria e Kievit do të pranonte statusin e “neutralitetit”, shtoi kreu i delegacionit ukrainas, David Arakhmia.
Me neutralitet, ai specifikoi se nuk do të kishte baza të huaja në Ukrainë.

Kryenegociatori rus Medinsky, i cituar nga TASS, foli për “bisedime konstruktive”.
Një takim mes Putinit dhe Zelenskit do të jetë i mundur vetëm pasi të nënshkruhet një marrëveshje paqeje nga ministrat e jashtëm përkatës, tha ai.

“Do të ndërmarrim dy hapa konkretë për përshkallëzimin e kri zës”, përfundoi Medinsky, duke njoftuar se “Rusia do të ndalojë aktivitetin us,htarak pranë Kievit dhe Chernikivit”.

Nëse puna për traktatin Moskë-Kiev lëviz shpejt dhe gjendet një kompromis, mundësia e një traktati paqeje do të jetë më afër, përfundoi Medinsky.