Lajmet E fundit

“Kanë biznese në Rusi”/ Ish-Presidenti Trump lëshon deklarata tronditëse ndaj familjes së Joe Biden, i drejtohet…

Ish-Presidenti Donald Trump, i bëri thirrje Vladimir Pu tinit që të publikojë çdo informacion që ka për familjen Biden. Sipas CNN, kjo është një tentativë e Trump për të përfituar sa më shumë mbështetje politike nga shtetet e huaja, madje edhe nga Putini i cili aktualisht po zhvillon një lu, ftë të për, gjakshme në Uk rainë.

Në një intervistë me JustTheNews, Trump ngriti pretendime se djali i Joe Biden, Hunter Biden, ka biznese në Rusi ndaj i kërkoi Putinit që të publikonte çdo provë lidhur me këtë çështje.

“Unë do të mendoja se Putini do ta dinte përgjigjen për këtë. Unë mendoj se ai duhet ta publikojë informacione. Unë mendoj se ne duhet ta dimë këtë përgjigje” tha Trump, duke iu referuar marrëdhënieve të mundshme të Hunter Biden në Rusi.
Është e vërtetë që Hunter Biden paguhej shumë për punën këshilluese që bënte në vendet e huaja, duke përfshirë Uk rainën dhe Kinën, ndërsa babai i tij, presidenti Joe Biden, ishte zëvendëspresident.

Departamenti amerikan i Drejtësisë, aktualisht ka një hetim penal për këto marrëdhënie dhe kr, ime të mundshme të tjera. Por asnjë provë nuk është shfaqur për të mbështetur pretendimet e Trump se familja Biden janë përfshirë në kor, rupsion ose kanë ndikuar në politikën e SHBA për përfitime personale dhe Presidenti nuk është përfshirë në hetim.

Hunter Biden ka mohuar çdo pretendim dhe thotë se do të lirohet kur të përfundojë hetimi penal. Thirrja publike e Trump për Putinin i referohet komentit të tij famëkeq të korrikut 2016, në të cilin ai tha, “Rusi, nëse po dëgjon”, dhe më pas i kërkoi Putinit të hakonte emailet personale të Hillary Clinton.

Ishte fillimi i një përpjekjeje shumëvjeçare të Trump për të ngritur perspektivat e tij politike me ndihmën e huaj. Fushata e Trump në 2016 gjithashtu përqafoi dhe kapitalizoi operacionin e ndërhyrjes së Rusisë në zgjedhje kundër Clinton. Për shembull, fushata luante rregullisht emailet e demokratëve që ishin hakuar dhe zbuluar nga ush, tria ruse, dhe anëtarët e rrethit të brendshëm të Trump u takuan gjithashtu gjatë fushatës me një agjent rus që i premtoi fëlliqësi Clinton.

Në vitin 2019, Trump i bëri presion Presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky për të nisur hetime të pabaza korr, upsioni kundër kandidatit të atëhershëm Joe Biden dhe ndaloi afro 400 mi, lionë dollarë ndihmë ush, tarake amerikane si pjesë e skemës. Ky incident çoi në shkarkimin e parë të Trump.

Dhe gjatë fushatës së vitit 2020, disa nga aleatët kryesorë të Trump bashkëpunuan me një spiun të njohur rus për të shpërndarë dezinformata rreth Biden dhe familjes së tij, duke përfshirë disa nga të njëjtat pretendime për korrupsion që Trump përmendi në intervistën e re.