Lajmet E fundit

Duket e pabesueshme, por rezultatet janë të mahnitshme/ Si mund të…

Akupunktura dhe terapia e presionit janë përdorur që nga kohra të lashta për të ndihmuar në zgjidhjen e shumë komplikimeve shëndetësore. Për të përshpejtuar procesin e humbjes së peshës, duhet të shtypni këto 4 pika. Arsyeja pas kësaj teknike të humbjes së peshës është se secili nga organet e trupit tuaj aktivizon drejtpërdrejt kanalet e energjisë që lidhen me pika të veçanta në trup.

Pra, nëse doni të përmirësoni funksionin e disa organeve të brendshme, duhet të gjeni pikën përkatëse të tyre dhe të bëni masazhe në përputhje me rrethanat. Në këtë drejtim, shtypja e këtyre pikave do t’ju ndihmojë të humbni peshën e tepërt:

Veshi
Kur masazhoni këtë zonë, metabolizmi juaj do të përshpejtohet, duke kontribuar në humbjen më të shpejtë të peshës në të gjitha pjesët e trupit tuaj. Duhet të masazhoni gishtin e madh për jo më pak se 3 minuta, tre herë në ditë, me një presion të qetë dhe të qëndrueshëm në vesh.

Fytyra
Kjo pikë ndodhet midis hundës dhe buzës së sipërme. Duhet të “stimulohet” dy herë në ditë për 5 minuta. Ky masazh është i dobishëm për të kontrolluar stresin dhe urinë. Nëse hani më shumë kur jeni të stresuar, atëherë kjo metodë është perfekte për ju!
Dora

Kjo është një pjesë integrale e trupit, pasi çdo element i energjisë suaj të brendshme kalon nëpër të. Kur masazhoni këtë zonë, ju çlironi nxehtësinë e tepërt nga trupi, duke përmirësuar funksionin e zorrëve. Në këtë moment duhet të masazhoni 2-3 herë në ditë për një minutë.

Këmba
Ky vend quhet Zu San Li dhe përdoret kryesisht në akupunkturë. Është i dobishëm për përmirësimin e tretjes dhe shtypjen e disa proceseve inflamatore në trup. Pika është poshtë patellës. Për të identifikuar, përdorni pëllëmbën tuaj për të mbuluar gjurin, pika është në një prerje nën gishtin e vogël (shih foton).

Ju duhet ta masazhoni këtë zonë çdo ditë gjatë natës për t’ju ndihmuar të humbni deri në gjysmë kilogrami në javë. Masazhet duhet të bëhen 9 herë në secilën këmbë. 5 minuta për secilën këmbë. Shmangni ta bëni atë pak para gjumit, në mënyrë që të mos vuani nga pagjumësia. Do të përjetoni disa shqetësime gjatë stresit. Kjo do të thotë se presioni sjell rezultatet e dëshiruara.