Lajmet E fundit

E vërteta e fotografisë së plakut hebre me plis në kokë në Beograd

Kjo foto, tregon një hebre në Beograd me plis në kokë.
Plisi, një karakteristikë e shqiptarëve, duket se është pelqyer nga hebreu i cili pas krimeve të nazistëve, përfundoi duke gjetur strehim në Beograd.

Disa interpretime thonë, se kjo ishte një shenjë falenderimi nga hebrejtë për shqiptarët, të cilët i mbrojten kundër gjermanëve duke rrezikuar madje dhe jetën e tyre.
Kjo foto është postuar në rrjetin social nga Fahri Xharra.

Edhe faqja CHRE (Center for Holocaust Research and Education) tregon se ky është një i moshuar hebre në Beograd.
Në fakt, hebrejt në Beograd u ndihmuan shumë nga shqiptarët, ndryshe nga serbët të cilët nuk i përkrahën, por i dorëzuan tek gjermanët.

Por një tjetër version (i pavërtetuar) tregon se plaku me plis në kokë është shqiptar.
Atij i është vënë në krah ylli i Davidit, simboli i hebrejve, qëllimisht nga serbët.

Sipas këtij version, kjo ishte një politikë e serbëve kundër shqiptarëve.
Supozohet se ishte një metodë që serbët po bënin kundër shqiptarëve, në mënyrë që gjermanët ti vrisnin ose ti largonin në kampe përqendrimi.