Lajmet E fundit

Ja çfarë premtoi Presidenti rus- Kremlini publikon detaje nga biseda e Putinit me Macron! kur do të mbarojë

Presidenti i Ru sisë, Vladimir P utin ka bërë një deklaratë të fortë gjatë një bisede telefonike me homologun francez, Emmanuel Macron.
“Bo, mbar, dimet në Mariupol do të ndalojnë kur ush tria uk rainase të dorëzohet”, kështu ka deklaruar presidenti i Rusisë Vladimir Putin.

Këtë e ka bërë të ditur Kremlini me anë të një deklarate të shpërndarë për mediat. Ndërkohë nga ana e saj, Presidenca franceze thotë se lideri rus ka rënë dakord të shqyrtonte planet për evakuimin e civilëve nga qteti.

Sipas BBC, zyrtarët nga pallati Elyseé i Francës e quajtën situatën në qytet “katastrofike” dhe shtuan se “popullatat civile duhet të mbrohen dhe duhet të largohen nga qyteti nëse dëshirojnë. Ata duhet të kenë akses në ndihma ushqimore, ujë dhe ilaçe që u nevojiten”.

Franca, së bashku me Tur qinë, Greqinë dhe disa grupe humanitare, i kanë paraqitur Putinit një plan për të evakuuar qytetin.
Zyrtarët shtojnë se Putin i tha Emmanuel Macron se ai do të “mendojë” për propozimin.