Lajmet E fundit

Si mund të prekemi nga qerosa dhe kush ka më shumë gjasa të infektohet

Qerosa është një in, feksion i lëkurës që kruhet dhe ajo mund të merret nëpërmjet kontaktit me një person të in, fektuar, tokë të kontaminuar ose një kafshë të inf, ektuar.

Ju gjithashtu mund të kontraktoni sëmundjen nga kontakti me një objekt të kontaminuar, siç janë pajisjet e përbashkëta të palestrës.

Ju mund të jeni më të rrezikuar nëse jeni imun i komprometuar ose luani sporte me shumë kontakt me lëkurën.Ndërsa qerosa mund të tingëllojë si një gjendje e shkaktuar nga një krimb ose parazit, ajo në fakt shkaktohet nga një kërpudhat. Gjendja quhet gjithashtu tinea corporis dhe karakterizohet nga një skuqje e lëkurës në formë unaze që mund të duket më e qartë në qendër me një kufi të caktuar.

Simptomat e tjera përfshijnë gunga të shpërndara që mund të jenë të kuqe, vjollcë, kafe ose gri, njolla të sheshta të rrumbullakëta, skuqje në formë unaze që mbivendosen.

Skuqja është e zakonshme dhe shpesh trajtohet lehtësisht me kremra pa recetë nëse infoksioni është i lehtë.

Megjithatë, nëse skuqja dhe shqetësimi nuk do të largohen me trajtime pa recetë, sigurohuni që të vizitoni dermatologun tuaj për të marrë një diagnozë të saktë dhe për të përcaktuar kursin më të mirë të trajtimit për t’ju bërë të ndiheni më mirë