Lajmet E fundit

“Çdo vepër duhet të kalojë nëpër këto faza – tallje, kundërshtim dhe më pas…”/ Thëniet më të Bukura të Vivekananda

Citimet dhe biografia e Swami Vivekananda: Citimet e Swami Vivekananda dhe janë kaq të njohura sepse janë kaq shumë drejt spiritualitetit dhe motivues ndaj jetës.Swami Vivekananda ishte një murg indian i lindur në Kalkutë, Bengal në një familje tipike bengali më 12 janar 1863.

Ai ishte një nga njerëzit kyç që prezantoi filozofitë indiane si Vedanta dhe joga në botën perëndimore. Ai është gjithashtu personi që vlerësohet kryesisht për ngritjen e statusit të hinduizmit si një fe kryesore botërore gjatë shekullit të 19-të.
Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura të këtij universi shpirtëror nga kontinenti tjetër.
Si gjithnjë, në përfundim të leximit, duam të na thuash cilën prej thënieve mëposhtë pëlqeve më së shumti.

Çdo vepër duhet të kalojë nëpër këto faza – tallje, kundërshtim dhe më pas pranim.Merrni rreziqe në jetën tuaj, nëse fitoni, mund të udhëheqni! Nëse humbisni, mund të udhëzoni!Forca është jeta; dobësia është vdekja.

Përvoja është mësuesi i vetëm që kemi, ne mund të flasim dhe të arsyetojmë gjithë jetën, por nuk do të kuptojmë asnjë fjalë të vërtetë.
Nëse mendoni se jeni të fortë, do të jeni të fortë.Merr një ide, bëje atë ide jetën tënde. Mendoni për të, ëndërroni për të. Jetoni me atë ide, lëreni trurin, muskujt, nervat, çdo pjesë të trupit tuaj të jetë plot me atë ide, dhe thjesht lini të qetë çdo ide tjetër. Kjo është rruga drejt suksesit.Ngrihuni, jini të guximshëm dhe merrni fajin mbi supet tuaja. Mos shkoni duke hedhur baltë ndaj të tjerëve; për të gjitha gabimet nga të cilat vuani, ju jeni shkaktari i vetëm dhe i vetëm.

Meditimi mund t’i kthejë budallenjtë në të urtë, por fatkeqësisht budallenjtë nuk meditojnë kurrë.
Mësoni gjithçka që është e mirë nga të tjerët, por sillni dhe përthithni sipas mënyrës tuaj; mos u bëni të tjerë.
Në një konflikt midis zemrës dhe trurit, ndiqni zemrën tuaj.Ai njeri ka arritur në pavdekësi që nuk shqetësohet nga asgjë materiale.
Duhet të punosh si mjeshtër dhe jo si skllav; punoni pandërprerë, por mos bëni punën e skllavit.
Çfarëdo që të besoni, do të bëheni, Nëse besoni se jeni moshuar shumë, i moshuar shumë do të jeni nesër. Nuk ka asgjë për t’ju penguar.

Nëse e dua veten pavarësisht gabimeve të mia të pafundme, si mund ta urrej dikë me shikimin e disa gabimeve..!
Ju nuk mund të besoni në Zot derisa të besoni në veten tuaj.E gjithë fuqia është brenda jush. Ju mund të bëni gjithçka dhe gjithçka. Besoni në atë. Mos besoni se jeni të dobët; mos besoni se jeni gjysmë të çmendur, siç bëjnë shumica prej nesh në ditët e sotme. Ngrihuni dhe shprehni hyjninë brenda jush.

Ti je krijuesi i fatit tënd.Ajo që është egoiste është e pamoralshme dhe ajo që është altruiste është morale.
Flisni me veten një herë në ditë.. përndryshe mund të humbisni takimin me një person të shkëlqyer në këtë botë.
Hidhni tutje çdo dobësi, tregoni trupit tuaj se është i fortë. Tregojini mendjes tuaj se është e fortë dhe keni besim dhe shpresë të pazgjidhshme në veten tuaj.Gjithë fuqia është brenda jush; ju mund të bëni gjithçka dhe gjithçka.
Kur jeni duke bërë ndonjë punë.. bëjeni si adhurim, si adhurim më i lartë ai dhe kushtojini për momentin gjithë jetën.
Gabimi është se ne duam ta lidhim të gjithë botën me planin tonë të mendimit dhe të kuptojmë masën e gjithë universit.
Ne jemi ajo që na ka bërë mendimi ynë; Kështu që kujdesuni për atë që mendoni. Fjalët janë dytësore. Mendimet jetojnë; Ato udhëtojnë larg.

Kini besim në veten tuaj – e gjithë fuqia është në ju. Edhe helmi i gjarprit është i pafuqishëm, nëse mund ta mohosh me vendosmëri.
Duhet të rritesh nga brenda jashtë. Askush nuk mund t’ju mësojë, askush nuk mund t’ju bëjë shpirtëror. Nuk ka mësues tjetër përveç shpirtit tuaj.Kini besim në veten tuaj, bindjet e mëdha janë nënat e veprave të mëdha.Nëse hyjnë besëtytnitë, truri është zhdukur.Bota është gjimnazi i madh ku ne vijmë të forcojmë veten.Guxoni të jeni të lirë, guxoni të shkoni aq larg sa mendoni se ju çon dhe guxoni ta zbatoni atë në jetën tuaj.Zjarri që na ngroh mund të na përpijë edhe ne; nuk është faji i zjarrit.
Ne jemi ato që na kanë bërë mendimet tona; kështu që kujdes për atë që mendoni.
Mos urre askënd, sepse ajo urrejtje që del prej teje duhet, në planin afatgjatë, të kthehet te ti, nëse do, ajo dashuri do të kthehet tek ti, duke plotësuar rrethin.

Kjo jetë është e shkurtër, kotësitë e botës janë kalimtare, por jetojnë vetëm ata që jetojnë për të tjerët, të tjerët janë më shumë të vdekur se të gjallë.Fuqia e përqendrimit është çelësi i vetëm i thesarit të dijes.
Nëse jeni vërtet fëmijët e mi, nuk do të keni frikë nga asgjë, do të ndaleni para asgjëje, do të jeni si luanët,,, Lutjet dhe bekimet e mia ndjekin çdo hap që hidhni… gjithçka do t’ju vijë nëse keni besim.Pushtoni veten dhe i gjithë universi është i juaji.3 rregulla të arta!! Kush po ju ndihmon, mos e harroni. Kush të do, mos e urre. Kush po të beson, mos e mashtro.Mos shikoni prapa – përpara energji e pafund, entuziazëm i pafund, guxim i pafund dhe durim i pafund – vetëm atëherë mund të realizohen vepra të mëdha.

Jam krenar që i përkas një feje që i ka mësuar botës tolerancën dhe pranimin universal.Ne besojmë jo vetëm në tolerancën universale, por ne i pranojmë të gjitha fetë si të vërteta.Asnjëherë mos mendo se ka diçka të pamundur për shpirtin.Mëkati më i madh është të mendosh se je i dobët.