Lajmet E fundit

Katër lëvizjet anti-Putin; plani i Joe Biden kundër carit rus

Administrata e Biden është e gatshme të dërgojë ar, më të reja për for, cat ukrainase dhe të rrisë sanksionet kundër Rusisë. Në të ardhmen, SHBA po mendon për një NATO të zgjeruar në frontin lindor, për t’i dërguar një mesazh edhe Pekinit.

Lidhur me konfliktin e vazhdueshëm midis Rusisë dhe Ukrainës, Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë me mbështetje të pakushtëzuar për Kievin dhe do të ndërmarrin çdo veprim të mundshëm për të dëmtuar Moskën.Për të ardhmen, administrata Biden synon një NATO të zgjeruar dhe më operacionale në frontin lindor.
Këtu janë 4 lëvizjet konkrete që SHBA do të zbatojë:
Ar, mët për Ukrainën

Dislokimet janë bërë prej disa kohësh. Administrata e Joe Biden, e cila citon incidentet e stacioneve në Bucha dhe Kramatorsk, do të mbështesë Volodymyr Zelensky duke vazhduar të dërgojë furnizime me armë për njerëzit e tij në terren. Oleksii Reznikov, ministri ukrainas i mbrojtjes, iu sigurua në fakt pajisje të tjera antitank, duke përfshirë FGM-148 Javelin.

Nuk janë vetëm Shtetet e Bashkuara që furnizojnë forcat ukrainase. Qeveria britanike po merr pjesë gjithashtu në mënyrë aktive dhe po dërgon sisteme të sofistikuara të mbrojtjes anti-ra, ketë dhe antitank. Sllovakia, sipas raporteve nga La Stampa, do të dërgojë sistemin S-300 dhe Shtetet e Bashkuara do të kompletojnë gjithçka duke sjellë raketa tokë-ajër dhe dron kam, ikaze Swithblade në territoret e NATO-s.

SHBA aktualisht po trajnon ushtarët ukrainas të pranishëm në territorin amerikan.
Perceptimi është se Biden dhe njerëzit e tij janë në nxitim, siç dëshmohet edhe nga senatori Charles Schumer. Sipas informacioneve të fundit që vijnë nga SHBA, do të ketë një apel për Programin “Lend-Lease” për të përshpejtuar shpërndarjen e pajisjeve ushtarake. Ky është i njëjti sistem i përdorur në 1944 për të arm, atosur Evropën kundër Hit,ler, it.
Sanksionet

Jo vetëm a, rmë. Administrata e Joe Biden synon të insistojë në sanksione ndaj Rusisë. Dëmtimi ekonomik i vendit është synimi i SHBA-ve të udhëhequr nga Biden, i cili parashikon një ulje prej 15% të PBB-së së Moskës, me një dalje të shpejtë nga 20 vendet e para të ekonomive më të mira në botë.
“Këto masa do të degradojnë instrumentet vendimtare të pushtetit shtetëror rus, do të imponojnë pasoja akute dhe të menjëhershme në ekonomi dhe do të kthejnë në përgjegjësitë e tyre kleptokracinë ruse që financon dhe mbështet Vladimir Putin”, zbuloi një burim në CNN, siç raportohet nga SkyTg24.

Sipas asaj që është zbuluar deri më tani, masat e reja do të jenë të gatshme për të ndaluar investimet e reja në Rusi, me sanksione të rënda kundër institucioneve financiare, si Sberbank dhe Alfa Bank, dhe ndërmarrjeve shtetërore në Rusi. Sanksionet do vazhdojnë edhe ndaj vajzave të Vladimir Putin, Maria dhe Lekaterina.
Izolimi i Rusisë

Një tjetër pikë që synon administrata Biden është izolimi total i Moskës, me përjashtimin e Rusisë nga të gjitha samitet ndërkombëtare. E trajtuar si një shtet i pafavorshëm, Rusia u pezullua kohët e fundit nga OKB-ja nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut. Para kësaj, Rusia ishte përjashtuar nga Këshilli i Evropës.
Forcimi i NATO-s

Flitet edhe për forcimin e NATO-s, veçanërisht në frontin lindor, edhe për shkak se SHBA-të nuk po shikojnë vetëm nga Rusia, por edhe nga Kina. Me sa duket, sanksionet në Moskë janë gjithashtu një sinjal për Pekinin. Prandaj mesazhi për Kinën është i qartë: i njëjti front i angazhuar tani kundër Moskës një ditë mund të bashkojë forcat edhe kundër Pekinit.
Për momentin, administrata Biden i ka vendosur vetes dy kufij: Zonën e ndalim-fluturimit dhe angazhimin e ushtarëve drejtpërdrejt në tokën ukrainase. Tani për tani, SHBA po i hedh poshtë të dyja këto mundësi./ il Giornale; Përgati: Pamfleti